Geüpdatet: 21 April 2024

Dagaanbiedingen blog

Welke portemonnee past bij mij?

17 Mei 2019

Hoewel we daar misschien niet zo bij stilstaan, is een portemonnee een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven. Dat klinkt misschien wat zwaar maar als je er over na gaat denken klopt het wel. Hoe vaak ren je niet de deur uit en denk je bij het weg gaan: “heb ik alles? sleutels, telefoon, portemonnee……..” Logisch want zonder deze 3 items ben je helemaal nergens. Als je je voor jezelf afvraagt welke portemonnee het beste bij past, zul je merken dat je hier niet zo makkelijk antwoord op kunt geven. Dat hangt namelijk van een aantal zaken af. Wij gaan in dit artikel je helpen om een antwoord op deze vraag te vinden.

De portemonnee

Vaak wordt aan het uitzoeken van een mooie nieuwe tas heel veel aandacht besteed. Dan is het vreemd dat we vaak niet hetzelfde doen bij het uitzoeken van een portemonnee. Vaak kopen we de eerste de beste die er een beetje functioneel uitziet. Het is toch ‘maar een portemonnee’ toch……?

Niet helemaal, vaak wil je met je tas een statement maken of een bepaalde stijl uitstalen, dan is het zonde als je portemonnee daar niet bij past, in mee gaat of er zelfs afbreuk aan doet. Je portemonnee heb je bijna dagelijks in handen en daarom is het van belang dat je een kiest die volledig bij je past, qua looks, model en vooral ook qua functie.

Het formaat van de portemonnee

Portemonnees zijn in alle maten verkrijgbaar. Het is belangrijk als je er een gaat aanschaffen om van tevoren na te gaan waar je je nieuwe portemonnee voor gaat gebruiken. Ga je namelijk boodschappen doen of een dagje winkelen, gaan veel vrouwen namelijk met een relatief grote tas op pad. In zo’n tas kun je gemakkelijk een flinke portemonnee kwijt die tegenwoordig in de mode zijn. Deze wat grotere portemonnees bieden ruimte aan al jouw bankpasjes, creditcards, lidmaatschapskaartjes, klantenkaarten (waarvan er tegenwoordig legio op de markt zijn), bonnetjes, wisselgeld en noem maar op.

Ga je daar en tegen een avondje uit, naar een feestje, een musical of de opera dan nemen de meeste vrouwen een klein tasje (ook wel “clutch” genaamd) mee. Daar past natuurlijk nooit en te nimmer zo’n grote “boodschappen” portemonnee in. In zo’n geval kun je beter óf een heel klein portemonneetje meenemen óf een smalle bankpas en creditcard houder.

De juiste indeling

Verschillende portemonnees verschillende indelingen. De ene is de andere niet, en zoveel mensen zoveel wensen. Bedenk dus van tevoren goed wat je in je portemonnee op wilt gaan bergen. Ga je namelijk het liefste zo minimalistisch mogelijk op pad en heb je nooit los geld bij je, dan is een pasjeshouder misschien wel de betere optie. Ben je echter iemand die alles bewaard en binnen handbereik wil hebben dan is een grotere portemonnee met veel vakken misschien een beter idee. Ga dus voor jezelf na of je vaak losgeld of papiergeld meeneemt. Hoeveel pasjes je kwijt moet kunnen, moet je telefoon erin passen en wat je er nog meer in op wil bergen.

Het materiaal

Als je een nieuwe portemonnee gaat aanschaffen is het natuurlijk wel fijn als deze een tijdje mee gaat en niet na twee keer gebruiken al uit elkaar valt. Het is dus belangrijk dat je een portemonnee van een degelijk en slijtvast materiaal uitkiest, zeker omdat het een item is wat je dagelijks mee neemt of bij je draagt. Sommige mensen stoppen hun portemonnee in de zak van hun broek waardoor deze nog wat sneller slijt. De beste keuze is een portemonnee gemaakt van leer. Dit is een slijtvast materiaal wat jaren mee gaat. Kijk bij aanschaf ook even naar de hoeken. Portemonnees met ronde hoeken zijn vaak mooier afgewerkt en slijtvaster dan exemplaren met vierkante hoeken.

Kleur van de portemonnee

Het volgende en laatste aspect om op te letten is de kleur. Portemonnees zijn er tegenwoordig in alle kleuren van de regenboog en met heel veel verschillende prints verkrijgbaar. Hou er echter rekening mee dat je ook met een portemonnee een bepaalde stijl weergeeft en vaak ook een bepaalde indruk achterlaat. Om je een voorbeeld te geven, ga je vaak met zakenrelaties op pad dan kan het misschien wat “bijzonder” overkomen als je bij het afrekenen met een stoffen portemonnee met klittenband en een Batman, Hello Kitty, of Disney print tevoorschijn komt. Hoe serieus zullen je zakenrelaties je dan nemen?

Welke portemonnee past bij mij?

Zoals je aan bovenstaand artikel kunt lezen, is het antwoordt op deze vraag helemaal niet zo eenvoudig als je misschien in eerste instantie zou denken. Welke portemonnee bij je past is eigenlijk niets meer en niets minder dan een persoonlijke keuze waar je van tevoren wel even goed over na moet denken. Het antwoord heb je immers vrijwel dagelijks in je handen. Let er maar eens op…..

Bekijk hier hoe je zelf een portemonnee kunt maken!


Top Portemonnee aanbiedingen


Gerelateerde pagina's