Geüpdatet: 20 April 2024

Dagaanbiedingen blog

Welke parasolvoet heb ik nodig?

14 Juni 2019

Als je een parasol hebt aangeschaft, kun je uiteraard niet zonder parasolvoet. Deze wordt er vaak niet standaard bijgeleverd. Er zijn diverse verschillende soorten parasol voeten verkrijgbaar. Weet je welke parasolvoet je nodig hebt? Als dat niet het geval is, moet je zeker deze blog even doornemen. We vertellen je er alles over.

Een parasolvoet is niet het meest opvallende element in je tuininrichting, maar wel een hele belangrijke! Het zal je toch niet gebeuren dat je parasol een eigen leven zal leiden bij een zuchtje wind! De gevolgen hiervan kunnen uiteraard groot zijn. Je hebt dus een goede parasolvoet nodig om ervoor te zorgen dat de parasol blijft staan. Als je een parasolvoet gaat kopen is het goed om je hier even in te verdiepen. Er zijn namelijk verschillende keuzemogelijkheden.

Verschillende soorten parasolvoeten

Er zijn niet alleen diverse verschillende soorten parasols verkrijgbaar (zoals een stokparasol of een zweefparasol), maar ook in de bijbehorende voeten heb je wel wat keuzemogelijkheden. Het onderscheid in parasols heeft ook effect op je keuzemogelijkheden in parasolvoeten.

Parasolvoet voor een zweefparasol

Een zweefparasol is een parasol waarbij de stok aan de zijkant van het doek is weggewerkt. Dit is een hele efficiënte optie waarbij je dus geen last hebt van de stok op de schaduwplek. Als je een zweefparasol hebt, heb je grofweg de keuze uit drie opties:

 • Een granieten parasolvoet;
 • Een kunststof parasolvoet met of zonder wielen;
 • Een ingraaf parasolvoet.
 • Het is uiteraard van groot belang om te zorgen dat de afmeting van de parasolvoet in verhouding staat met de maatvoering van de parasol. Dit is zeker van belang bij een zweefparasol omdat het gewicht is gecentreerd aan een kant.

  Voor een kleine zweefparasol met een afmeting van minder dan 250 cm, heb je al een parasolvoet van 70 kg nodig. Voor een zweefparasol met een afmeting tussen de 250 cm en 350 cm kun je beter kiezen voor een parasolvoet van 90 kg tot 100 kg. Voor de grotere zweefparasols kun je het beste kiezen voor een parasolvoet van 130 kg.

  Graniet is uiteraard een heel zwaar materiaal waarop je een parasol van behoorlijk gewicht kunt plaatsen. Dit is natuurlijk ook het geval als je de parasolvoet in de grond graaft (ook wel een grondanker genoemd), alleen dan kun je deze niet meer verplaatsen. Als je kiest voor een kunststof parasolvoet die voorzien is van wielen kan dat wel.

  Naast de massieve parasolvoet, kun je ook kiezen voor een vulbare voet. Dit is over het algemeen een voordeligere optie. Tot slot is een kruisvoet standaard een keuze de vaak gemaakt wordt. De voet is voorzien van een kruis van staal, metaal of aluminium en aan de terrastegel bevestigd. Op deze manier krijgt de voet een vaste plek op het terras.

  Parasolvoet voor een zweefparasol

  Een stokparasol is een parasol waarbij de stok direct in het midden van de schaduwplek staat. Je zit dus rond deze stok als je van deze plek gebruik wilt maken. Het gewicht van de parasolvoet speelt hierbij dus een kleinere rol, maar je moet hier uiteraard wel rekening mee houden. Als je een voet voor een zweefparasol wilt aanschaffen, moet je rekening houden met drie factoren:

 • De afmeting van het parasoldoek;
 • De diameter van de stok;
 • De omstandigheden waar de parasol komt te staan.
 • Als je een stokparasol hebt, kun je het beste de volgende stelregel aanhouden. Voor een kleine stokparasol met een afmeting van minder dan 200 cm, heb je al een parasolvoet van 25 kg nodig. Voor een stokparasol met een afmeting tussen de 200 cm en 300 cm kun je beter kiezen voor een parasolvoet van 40 kg tot 50 kg. Voor de grotere stokparasols kun je het beste de keuze maken voor een parasolvoet van 70 kg. Ook hierin kun je het beste het zekere voor het onzekere nemen om zorgeloos te genieten van jouw schaduwplek.

  Ingraaf parasolvoet, bekijk het hier


  Top Parasolvoet aanbiedingen


  Top Parasol aanbiedingen


  Gerelateerde pagina's