Geüpdatet: 21 April 2024

Dagaanbiedingen blog

Welke maat condoom moet ik hebben?

05 April 2018

Condooms zijn te koop in diverse soorten maar ook maten. Het is erg verstandig om dit goed te bepalen want als je niet de juiste maat condoom gebruikt, is de kans op afglijden of scheuren groter. Hierdoor ben je niet meer beschermd tegen zwangerschap of seksueel overdraagbare ziekten. De juiste maat condoom is dus belangrijk voor een optimaal draagcomfort en hiermee zorgeloos te kunnen genieten van het vrijen.

Welke maat condooms heb ik nodig?

De meeste fabrikanten hebben één standaard maat in condooms, door de elastische structuur van het condoom is dit een prima maatvoering die bij de meeste mannen goed past. Andere fabrikanten hebben meerdere maten condooms in hun collectie. Dan is het belangrijk om te bepalen welke maat condooms je nodig hebt. Dit kun je vrij eenvoudig meten als de penis in volledige erectie staat. Je kunt dan de penis opmeten vanaf het schaambeen tot het uiterste puntje van de penis (de top van de eikel). Daarnaast kun je met een meetlint de dikte van de penis opmeten, op het dikste punt. Vooral de omtrek is belangrijk voor het comfort van het condoom.

Hoe merk ik dat de standaard maat condoom niet geschikt is voor mij?

Er zijn een aantal manieren waarop je merkt dat de standaard maat van het condoom niet geschikt voor je is. Je hebt een groter condoom nodig als je merkt dat je problemen hebt om je condoom om te doen, het condoom te strak zit, je hierdoor je erectie verliest, een knellend gevoel geeft, vaak scheurt of snel terug rolt. Je hebt een kleiner condoom nodig als het condoom niet goed blijft zitten tijdens het vrijen en het condoom hierdoor snel afglijdt. Dit is ook exact dé reden dat er meer gekeken wordt naar de omtrek dan de lengte met betrekking tot condooms.

Wat is de standaard maat voor een condoom?

Bij de meeste fabrikanten van condooms is 52 tot 56 mm de meest gangbare (nominale) breedte. Mannen die een breedtemaat hebben van 57 tot 69 mm kunnen gezien worden als fors geschapen (groter en dikker) en hebben een grotere maat condoom nodig. Mannen met een maat van rond de 47 mm kunnen beter kiezen voor een kleinere maat om veilig te kunnen vrijen. De nominale breedte van een condoom is de breedte van dit anticonceptiemiddel als deze plat op tafel ligt. Dit staat altijd vermeld op de verpakking.

Top Condoom aanbiedingen
Gerelateerde pagina's