Geüpdatet: 23 Juni 2024

Elektrische fiets aanbieding kopen?

Tot 27% korting op alle Elektrische fietsen

De elektrische fiets is een uitvinding voor iedereen. Waar de e-bike vroeger nog een stoffig en onhandig imago had, is deze de laatste jaren sterk in opkomst. Zo'n 15% van alle geproduceerde fietsen is inmiddels een elektrische fiets, wat duidt op een flinke stijging in populariteit. Elektrische fietsen zijn niet goedkoop in aanschaf, maar een degelijke e-bike garandeert je wel van jaren fietsplezier. Ben je op zoek naar die ene scherpe e-bike deal? Wij hebben alle elektrische fiets aanbiedingen van de betrouwbare fietsenwinkels verzameld op deze pagina. Zo betaal je nooit teveel voor je nieuwe fiets. De meeste elektrische fietsen worden gratis thuisbezorgd, zodat je dezelfde week nog gebruik kan maken van je spiksplinternieuwe e-bike!

Deze fietsen zijn dan ook steeds meer in het huidige straatbeeld te vinden. Met deze fiets heb je altijd wind mee! Voor de aankoop van een E-bike heb je zeer veel mogelijkheden. Je zult merken dat er een veelzijdigheid aan elektrische fietsen op de markt is. Denk hierbij aan een elektrische stadsfiets, een recreatieve elektrische fiets, een elektrische moederfiets, een speed pedelec fiets (maar dan wordt je gezien als een bromfiets), een elektrische omafiets, een elektrische vouwfiets, een elektrische transportfiets (bakfiets), een elektrische mountainbike, een extra stevige elektrische fiets voor de wat zwaardere personen en de elektrische tandems. De keuze hiervoor hangt vanzelfsprekend af van de gebruikers doeleinden.

De trapondersteuning van een elektrische fiets kan plaatsvinden door middel van rotatie ondersteuning of door middel van trapkracht ondersteuning. De rotatie ondersteuning geeft een gelijkmatige ondersteuning. Bij de trapkrachtondersteuning wordt de druk op de pedalen gemeten met behulp van sensoren, waar de ondersteuning op wordt aangepast. Bij het uitkiezen van een elektrische fiets is het vergelijken van de actieradius zeer belangrijk. Dit geeft aan hoe lang er gefietst kan worden op een volle accu. Als de fiets gebruikt wordt om te toeren, is een hoge actieradius van groot belang. Het accuvermogen varieert tussen de 234 Wh en de 504 Wh. De moderne E-bikes zijn uitgerust met een lithium-ion accu of een LiFePo4 accu. Het voordeel van deze accu’s is dat ze een langere levensduur, een korte laadtijd en geen geheugeneffect hebben. De accu’s worden geplaatst bij de bagagedrager of in het frame. Er zijn E-bikes met uitneembare accu’s op de markt.

Er zit ook veel verschil in de plaats waar de motor is geplaatst. De elektrische fiets met voorwielmotor geeft het gevoel dat je vooruit getrokken wordt. Dit is prettig in het stadsverkeer, het optrekken gaat hierdoor een stuk lichter. Een elektrische fiets met een motortje in de achternaaf zal meer het gevoel geven van een duwtje in de rug en is prettiger bij het toeren. Een elektrische fiets met middenmotor zorgt weer voor een prima gewichtsverdeling en lijkt het sterkst op een onaangedreven fiets. Met betrekking tot het versnellingssysteem zijn er twee mogelijkheden: een naafversnelling heeft maximaal 8 en vraagt minder onderhoud dan een open derailleursysteem waarbij je de beschikking kan hebben over wel 27 versnellingen.

Bij het uitkiezen van een E-bike moet je zeker rekening houden met het juiste framemaat. Dit is eenvoudig te bepalen door de binnen beenlengte in cm (van de vloer tot het kruis) te vermenigvuldigen met 0,68. Mocht je tussen twee maten uitkomen, kun je voor sportieve doelstellingen beter kiezen voor de kleinere maat, maar om te toeren juist voor de grotere optie. Een juiste framemaat zorgt voor meer veiligheid tijdens het fietsen en meer comfort. Voor meer comfort tijdens het fietsen is een vering in de voorvork of de zadelpen ook erg prettig.

Lees meer
Filter direct op merk: Vogue

Filteren

Prijs
€ 0 tot € 500
€ 500 tot € 1000
€ 1000 tot € 2000
€ 2000 tot € 5000+
Laad meer elektrische fiets aanbiedingen