Geüpdatet: 12 Juli 2024

Dagaanbiedingen blog

Hoe moet je fietstassen bevestigen?

01 November 2018

Als jij graag fietst en daarbij regelmatig spullen moet vervoeren, zijn fietstassen eigenlijk onmisbaar. Op die manier kun je je spullen veilig vervoeren en hoef je niet alles in je rugtas te stoppen of tassen aan het stuur te hangen. Daarnaast is het ook met oog op veiligheid beter om een fietstas te gebruiken om je spullen te vervoeren. Maar hoe moet je fietstassen aan je fiets bevestigen en welke fietstas heb je nodig? Je leest het in deze blog.

Verschillende soorten fietstassen

Wat voor fietstas het meest geschikt is voor jou, hangt af van de activiteit waarvoor je de tas wilt gebruiken en onder welke (weers)omstandigheden je de fiets pakt. Fietstassen zijn er namelijk in vele verschillende soorten en maten. De meest gebruikte type fietstas is de achter tas. Deze tas kun je makkelijk achterop je bagagedrager monteren en er kunnen veel spullen in. Bij een achter tas kun je kiezen uit een enkele fietstas of een dubbele fietstas.

Het voordeel van een dubbele fietstas is dat je er veel boodschappen tegelijk mee kunt vervoeren. Daarnaast hoef je de tas maar eenmalig aan je fiets te bevestigen. Een enkele tas neem je eerder als je niet zo veel spullen te vervoeren hebt. Een voordeel van de enkele tas is dat je de meeste tassen ook als shopper of handtas kunt gebruiken. Je kunt de tas eenvoudig bevestigen en weer losmaken.

Daarnaast zijn er nog legio andere mogelijkheden aan fietstassen. Zo heb je een laptoptas voor aan je fiets, een zadeltasje, fietsrugzakken en zelfs hele trolleys kun je tegenwoordig aan je fiets bevestigen.

Hoe moet je fietstassen bevestigen?

Fietstassen kun je bevestigen met behulp van verschillende bevestigingssystemen. Het grootste verschil tussen de diverse systemen is de manier waarop de tas vastzit aan de fiets en of deze eenvoudig los- en vastgemaakt kan geworden. De meest gebruikte manier om een fietstas aan je fiets te bevestigen, is het gebruik van riempjes of klittenband. Hiermee kun je de fietstas stevig aan de bagagedrager en aan de schuine buizen bij de achterwielen vastzetten. Zo wordt de tas goed gespannen en kan deze niet tussen de spaken schieten tijdens het rijden.

Dubbele fietstassen zitten vaak aan de bagagedrager vast en kun je eraan laten zitten. Enkele fietstassen hebben meestal een kliksysteem. De tas blijft goed vast zitten tijdens het fietsen en kan vervolgens eenvoudig losgemaakt worden. Met name bij een citytrip of fietsvakantie is het handig als je de tas snel even kunt vast of losklikken. Als je boodschappen gaat doen of naar je werk fietst, kun je voor beide opties kiezen. Dit is afhankelijk van of je je tas ook als draagtas of schoudertas wilt gebruiken. Je maakt in dat geval van je fietstas een handige multifunctionele tas.

Bekijk hier hoe je fietstassen moet monteren op een elektrische fiets


Top Fietstas aanbiedingen


Top Herenfiets aanbiedingen


Top Damesfiets aanbiedingen


Top Kinderfiets aanbiedingen


Top Elektrische fietsaanbiedingen


Gerelateerde pagina's