Geüpdatet: 25 Mei 2024

Dagaanbiedingen blog

De beste smartphones van 2018

07 Juni 2018

De beste smartphones van 2018

De ontwikkelingen in de smartphonemarkt gaan snel. Vernieuwde-, verbeterde- en uitgebreidere versies van deze “slimme telefoons” volgen elkaar in een hoog tempo op. Wat zijn nu de beste smartphones van 2018? Wij geven een overzicht van de smartphones die hier nu voor in aanmerking komen.

In het digitale- en mobiele tijdperk spelen geavanceerde smartphones en andere devices een steeds grotere rol. De ontwikkelingen op het gebied van smartphones zijn dan ook vooral gericht op het gebruiksgemak. Termen als sneller, beter, makkelijker en vooral geavanceerder komen hierin veel voor.

Dit wil natuurlijk niet zeggen dat de oudere modellen niet meer bruikbaar zijn en hierdoor een slechte keuze is als je een nieuwe smartphone wilt aanschaffen. Ook deze aankoop kan een prima investering zijn waarmee je jaren kunt doen. Iedere smartphone is immers uitstekend geschikt om te bellen, sms'en, appen, de mailbox te beheren en voor internetgebruik. Als je echter gebruik wilt maken van de nieuwste functionaliteiten is het echter raadzaam om voor een nieuwer model (dus uit 2018 of net iets ouder) te kiezen.De beste smartphones van 2018 (juni)

Hoe kun je bepalen wat de beste smartphone is?

Een smartphone functioneert het beste met een internetverbinding via wifi of 4G en draaien op diverse besturingssystemen zoals Android van Google, iOS van Apple en Microsoft Windows. Met betrekking tot kwaliteit en functionaliteiten verschillen de diverse besturingssystemen niet veel van elkaar. De meeste mensen baseren deze keuze vooral op welk besturingssysteem ze gewend zijn en goed bevalt. Als voorbeeld is het goed om aan te geven dat IOS bekend staat als erg gebruiksvriendelijk, maar desondanks wordt Android het meest gebruikt en heeft mogelijkheden om de instellingen zelf aan te passen. Daarnaast zijn er natuurlijk de cosmetische verschillen tussen de verschillende systemen.

Naast de keuze tussen de diverse besturingssystemen zal de gebruiksbehoefte meegenomen moeten worden om te bepalen wat de beste smartphone is. Een persoon die alleen de telefoon gebruikt om te bellen, te appen en af en te internetten, zal een andere keuze maken dan een persoon die intensief van zijn of haar smartphone gebruik maakt om te gamen, video’s te kijken en veelvuldig te fotograferen.

Voor zakelijk gebruik zijn er dual sim smartphones op de markt, waarbij efficiënt gebruik kan worden gemaakt van meerdere kaarten in één smartphone.

Benodigde opslagruimte voor een smartphone

Het gebruik van de smartphone zal een combinatie moeten vormen met de beschikbare opslagruimte van de smartphone. Deze opslagruimte wordt aangegeven in gigabytes. Voor het gemiddeld gebruik van een smartphone is een opslagruimte van minimaal 16 gigabyte zeker aan te raden. Als je je telefoon intensief gebruikt voor spelletjes en foto opslag is 32 GB of méér (64GB of zelfs 128GB) een veel betere optie. Het is immers niet altijd mogelijk om de opslagruimte uit te breiden. Daarnaast is het goed te weten dat de vrije opslagruimte vaak minder blijkt te zijn als door de fabrikant wordt aangegeven (bron: Consumentenbond).

1 GB biedt ongeveer de volgende mogelijkheden:

 • Opslag van 500 foto’s;
 • Video-opnames van 8 minuten;
 • 200 mp3’s;
 • 10 tot 40 apps.
 • Vanzelfsprekend is de capaciteit bij een combinatie tussen de bovenstaande mogelijkheden minder. Je kunt dus niet én 500 foto’s samen met 8 minuten video opname opslaan.

  Belangrijke aspecten voor het maken van video’s en foto’s met je smartphone

  Als je de smartphone veelvuldig gebruikt voor video’s en foto’s zijn er een aantal belangrijke aspecten waar je zeker rekening mee moet houden. Bij dit gebruik is het belangrijk om het aantal megapixels, het diafragma, de sensor en de aanwezigheid van een beeldstabilisatie van de toestellen te vergelijken. Een geavanceerdere smartphone zal aanzienlijk betere en scherpere beelden maken dan een “slimme telefoon” met minder uitgebreide functionaliteiten.

  De beste smartphones van 2018

  Als je op zoek bent naar een lijst van de beste smartphones van 2018 zul je moeten beseffen dat dit een momentopname is. Nogmaals, er komt met grote regelmaat een nieuw model uit die volgens de fabrikant het vorige model overtreft en de nieuwe standaarden bepaalt in de smartphone markt.

  Voor de meest actuele informatie is het een goede keuze om de site van de Consumentenbond in de gaten te houden. Dit onafhankelijke vergelijkingsplatform voert regelmatig een vergelijkingsonderzoek uit, waarbij de praktijkervaringen een duidelijke rol spelen in de beoordeling.

  Daarnaast is het ook raadzaam om de sites te bezoeken die de prijs-kwaliteitsverhouding van de diverse telefoons nader bekijken. Aan de nieuwste smartphone modellen hangt meestal het duurste prijskaartje. Het is goed om af te wegen of dit wel het geld waard is of dat een voordeliger model van een vorige generatie wellicht een betere keuze is. Een betrouwbare site die je hiervoor kunt bezoeken, vind je via deze link.

  Wat zijn in 2018 de beste smartphones?

  Om een beeld te vormen van de mogelijkheden die de nieuwste generatie smartphones kunnen bieden nemen we twee zeer aansprekende smartphones uit de indrukwekkende lijst van nieuwste releases met je door, waarbij we een aantal kenmerkende functionaliteiten benoemen. Of dit in 2018 voor jou de beste smartphones zijn hangt af van je gebruikerswensen maar je kunt deze modellen prima in overweging nemen. De modellen worden genoemd in willekeurige volgorde zonder dat hier enige rangschikking aan verbonden is

 • Apple heeft de iPhone X is aangekondigd als de meest revolutionaire iPhone sinds jaren en niet alleen door het nieuwe design dat aan de smartphone gegeven is. Deze smartphone maakt gebruik van Face ID, de nieuwste gezichtsherkenning techniek. Het scherm 5,8 inch-retina-scherm heeft een resolutie van 2436 bij 1125 pixels. De smartphone is voorzien van een 12 megapixel-camera en 7 megapixel-frontcamera. De Apple iPhone X heeft 3GB aan werkgeheugen en 64/ 256GB aan opslagcapaciteit.
 • De Samsung Galaxy S9 is hét toonaangevende toestel uit Koreaanse hoek. Vanzelfsprekend is deze smartphone voorzien van diverse supersnelle specificaties waarbij de camera een variabel diafragma vooral in het oog springt. Hiermee wordt de fotokwaliteit verbeterd doordat er meer licht in donkere omstandigheden kan worden opgevangen. Een krachtige chip, infinity display en vingerafdrukscanner onder de camera zijn andere kenmerkende functionaliteiten. Het scherm 5,8 inch-super-amoled-scherm met een resolutie van 2960 bij 1440 pixels. De smartphone is voorzien van een 12 megapixel-camera en een 8 megapixel-frontcamera. De Samsung Galaxy S9 heeft 4GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslag.
 • Naast deze twee genoemde topmodellen zijn er ook nieuwe smartphones die iets voordeliger zijn maar bijna niets voor deze topmodellen onderdoen. Denk hierbij aan de:

 • OnePlus 5T (kenmerkend door een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding);
 • Apple iPhone 8 Plus (met 3GB aan werkgeheugen en een dubbele cameralens);
 • Samsung Galaxy A5 (model uit 2017 dat voordelig is in prijs maar zeker capabel is);
 • Huawei Mate 10 Pro (kenmerkend door een groot scherm, krachtige hardware en een mooi design);
 • Huawei Mate P10 (met uitstekende specificaties in combinatie met een gunstige prijsstelling);
 • LG G6 (het toonaangevende toestel van LG met een mooi groot en handig scherm);
 • HTC U11 Plus (kenmerkend door de knijpbare rand)
 • Motorola Moto G5 Plus (een goed en betaalbaar Android toestel)
 • Top Smartphone aanbiedingen


  Gerelateerde pagina's