Geüpdatet: 21 April 2024

Racefiets aanbieding kopen?

Tot 18% korting op alle Racefietsen

Als je op zoek bent naar een racefiets, heb je zeer veel opties om uit te kiezen. Hierbij speelt de gebruikers doelstelling een grote rol. Beginnende wielrenners zullen een hele andere keuze maken dan de gevorderde fietsers. Dit begint met de materiaalkeuze van het frame. Veel beginnende fietsers kiezen hierbij voor een aluminium frame. Dit materiaal is voordelig en heeft een goede kwaliteit. De meer ervaren fietsers kiezen voor carbon. Dit materiaal heeft een uitstekend dempende werking maar is minder stootvast. Een frame van staal is sterker, zorgt voor meer comfort maar is wel zwaarder. De professionele wielrenners gebruiken titanium. Dit materiaal is licht, sterk en zorgt voor veel comfort bij het fietsen. Dit materiaal is echter wél de duurste optie.

De juiste framemaat van de fiets is eenvoudig te bepalen: vermenigvuldig de binnen beenlengte in cm (van de vloer tot het kruis) met 0,68 en je hebt de ideale framemaat. Met betrekking tot het schakelen, zijn er diverse systemen op de markt. Wat kwaliteit betreft verschillen deze systemen niet veel van elkaar. Een persoonlijke voorkeur en ervaring zullen de keuze bepalen. Hierbij is er de keuze tussen een compact, dubbel of triple systeem. Het compacte systeem is de meest gangbare keuze voor het fietsen in ons land.

Ook met betrekking tot de wielen is er keuze uit diverse materialen. Dit is vergelijkbaar met het frame materiaal. Aluminium velgen en naven hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Carbon is hiervoor een veel duurder materiaal. Met betrekking tot de remmen is er een keuze tussen schijf- en velgremmen. Deze twee soorten remmen doen weinig onder voor elkaar. Velgremmen zijn iets voordeliger in aanschaf. De pedalen zijn voorzien van een 3 punts systeem, waarin de schoen eenvoudig vastgeklikt kan worden. Naast de aankoop van een racefiets zijn er zeer veel accessoires te koop voor het wielrennen zoals fietskleding, fietsschoenen, zonnebrillen, fietshelmen, bidons, reparatiemateriaal en navigatie.

Lees meer
Filter direct op merk: Vision

Filteren

Prijs
€ 0 tot € 500
€ 500 tot € 1000
€ 1000 tot € 2000+
Bekijk ook