Geüpdatet: 20 April 2024

Parasol aanbieding kopen?

Tot 54% korting op alle Parasols

De keuze van een geschikte parasol, hangt van meer factoren af als je in de eerste instantie zou denken. Daarom is het goed om de diverse opties goed met elkaar te vergelijken. Dit begint met de drie soorten parasols die er te onderscheiden zijn. Een stokparasol is de parasol die we al lang kennen. Dit is een kantelbare parasol die je in een standaard plaatst. Deze standaard kan gevuld worden met zand of water, om de stabiliteit van het geheel te verhogen. Gezien het gewicht hiervan is het een goede optie om een standaard met wieltjes te overwegen, zodat je het geheel makkelijk kunt verplaatsen. Deze parasol is uitstekend geschikt om door het gat van de tuinset te steken, zodat je aan tafel in de schaduw zit. Een zweefparasol staat naast je en “zweeft” eigenlijk boven je hoofd. Het voordeel hiervan is dat je géén stok in het midden van je tafel hebt en de ruimte onder de parasol volledig kunt benutten. Een zweefparasol heeft zeer veel kantel mogelijkheden. Als je beperkt bent in ruimte, is een muurparasol een uitstekende optie.

Deze wordt aan de muur bevestigd en is voorzien van een lange arm waarmee je minimaal een straal van 280cm kan overbruggen. Het doek is relatief eenvoudig van de constructie te verwijderen om te kunnen beschermen tegen slecht weer. Bij de keuze van het doek is de dikte, de kleurvastheid, de mate van het ademen, de water- en vuilafstotendheid en de aanwezigheid van een volant (het stuk doek dat over de rand van de parasol hangt) van belang. De doeken zijn gemaakt van diverse materialen. Een doek van polyester is de voordeligste optie.

Polyester is zeer slijtvast en stevig materiaal alleen wél gevoelig voor verkleuring. Sunbrella is hier veel minder gevoelig voor. De stof zal een optimale bescherming bieden tegen zon en UV. Het doek is bewerkt met een antischimmel laag en heeft een uitstekende ademende eigenschap. Er wordt ook veel gekozen voor Acryl. Dit materiaal is water- en vuilafstotend, zeer slijtvast, weerbestendig en onderhoudsvriendelijk. Olefin is een samenstelling uit verschillende synthetische stoffen. Dit materiaal is zéér UV afstotend en kleurvast. Daarnaast is Olefin water- en vuilafstotend en slijt nauwelijks. Ook schimmelvorming krijgt bij dit materiaal nauwelijks een kans. Tot slot is textileen een optie. Door het semi-transparante karakter van dit materiaal laat het meer zonlicht door wat het lichtniveau ten goede komt. Het is een duurzaam materiaal dat sterk en onderhoudsvrij is. Daarnaast is het ook zeer kleurvast.

Lees meer
Filter direct op merk: Hartman

Filteren

Prijs
€ 0 tot € 10
€ 10 tot € 20
€ 20 tot € 50
€ 50 tot € 100
€ 100 tot € 200
€ 200 tot € 500
€ 500 tot € 1000
€ 1000 tot € 2000+
 
Uitgelicht
vidaXL Parasol 4-laags met aluminium paal 250x250 cm antracietkleurig
€503.99
€235.99
Laad meer parasol aanbiedingen