Geüpdatet: 31 Juli 2021

Dagaanbiedingen blog

Is een Fitbit waterdicht?

05 April 2018

Alle Fitbit trackers en horloges zijn spat waterdicht. Spatwaterdicht, dit betekent dat je ermee in de regen kunt lopen, en ook als je er per ongeluk wat water of andere vloeistof op morst is het ook geen probleem. Zelfs de zweterigste work-outs zijn geen probleem. Dit betekent echter dat je met deze exemplaren dus niet kunt douchen en ook een plons in het zwembad stellen deze apparaatjes absoluut niet op prijs.

Waterdicht

De Fitbits die volledig waterdicht zijn en dus gebruikt kunnen worden om te zwemmen zijn de Fitbit Flex 2, de Fitbit Ionic, en de Fitbit Versa. Deze zijn waterdicht tot 50 meter diepte en hoef je dus ook tijdens het douchen niet af te doen. Dit is natuurlijk ideaal, aangezien een Fitbit het beste werkt als je hem zo veel mogelijk om hebt en omdat je er niet zo over hoeft na te denken wanneer die tracker nou wel of niet gedragen kan worden. Wanneer je met de Fitbit gaat zwemmen krijg je toegang tot een aantal leuke extra's. Het apparaat houdt bij hoeveel baantjes je zwemt, hoe snel je zwemt en hoeveel calorie├źn je daarbij verbrandt.

Zwemherkenning

De Fitbit Flex 2 is zelfs in staat om automatisch te herkennen wanneer je in het zwembad ligt. Je moet daarvoor wel de functionaliteit inschakelen, onder de accountinstellingen in de app op je telefoon. De reden dat Fitbit de functie niet automatisch heeft ingeschakeld, heeft te maken met batterijbesparingen. Daarnaast heb je toegang tot nog een aantal opties met betrekking tot het zwemmen, die je onder de geavanceerde instellingen kunt terugvinden in je account. Daar kun je bijvoorbeeld aangeven dat je in meters zwemt.

Ook tijdens het douchen hoeft de tracker niet meer af. Hierdoor kun je de tracker omhouden en vergeet je hem niet meer om te doen. Wel wordt aangeraden om de armband droog te maken. Anders kan de huid gaan irriteren.

Top Fitbit aanbiedingen


Top Sporthorloge aanbiedingen


Gerelateerde pagina's