Geüpdatet: 21 September 2023

Dagaanbiedingen blog

Het juiste opzetzwembad kopen

11 December 2017

Als je op zoek bent naar een zwembad voor in je tuin heb je best veel mogelijkheden. Om het juiste zwembad te vinden is het goed je hier eens in te verdiepen. Er moet bijvoorbeeld rekening gehouden worden met het gebruik op korte- en op lange termijn.

Een opzetzwembad is, zoals de naam al aangeeft, een zwembad dat eenvoudig op te zetten en af te bereken is. Vooral de grotere zwembaden kun je gerust een langere tijd laten staan zodat je in de warme maanden volop kan genieten van heerlijke waterpret. Mocht je ervoor kiezen om het zwembad voor een langere tijd te laten staan, is het wel raadzaam om naast het zwembad ook bij de accessoires te kijken. Maar daarover hieronder meer.

Het juiste opzetzwembad voor kinderen

Zwembaden zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Van de kleurrijke babybadjes die in allerlei vormen verkrijgbaar zijn tot grotere opzetzwembaden voor volwassenen.

Voor de allerkleinsten onder ons, zijn er leuke opblaasbare badjes die voorzien zijn van leuke thema’s en geïntegreerde speeltoestellen. Ook voor de grotere kinderen zijn er diverse soorten speciale opzetzwembaden verkrijgbaar. Behalve standaard kinderzwembaden, zijn er speeltoestellen en familiezwembaden die ook met een eigen thema verkrijgbaar zijn.

Opzetzwembaden voor volwassenen

In opzetzwembaden voor volwassenen zijn er grofweg twee mogelijkheden, al zijn er binnen die twee keuzes zeer veel variaties te verkrijgen.

Een opblaasbaar opzetzwembad is eenvoudig en makkelijk plaatsbaar. De enige handelingen die je moet uitvoeren bij een opblaasbaar zwembad is de rand opblazen en het zwembad vol laten lopen met water. Al kan dit vollopen overigens veel tijd in beslag nemen als je kiest voor een zwembad van een groot formaat. Kies je voor een stabiel opzetzwembad met een frame, dan heb je een stevig en stabiel zwembad in je tuin.

Afmetingen van een zwembad

Opzetzwembaden zijn in diverse afmetingen verkrijgbaar, maar ook in diverse vormen. Rechthoekige opzetzwembaden hebben een vorm die uitstekend geschikt is om wat korte baantjes in te trekken. Ronde opzetzwembaden hebben geen hoeken en zijn vooral ideaal als met je gezin spelletjes wilt doen in het zwembad. Daarnaast zijn er overigens ook ovale zwembaden verkrijgbaar waarbij de hoeken ook rond zijn. Vierkante opzetzwembaden is een combinatie hiervan. Je kunt hier wat baantjes in trekken maar deze afmeting is ook geschikt voor spelletjes.

Het zwembad schoonhouden

Zoals hierboven al aangeven, is het raadzaam om te kijken naar zwembad accessoires als je ervoor kiest om een zwembad een langere periode te laten staan. Je wilt toch de volledige zomerperiode in schoon en fris water zwemmen. Het beste is om het zwembad af te dekken als het niet gebruikt wordt. Hiermee voorkom je dat er bladeren, takjes en eventueel ander afval in kan waaien. Daarnaast zal het afdekzeil 's nachts de warmte beter vasthouden. Daarnaast heb je bij de grotere opzetzwembaden met een frame (die je dus een langere periode laat staan), altijd en pomp nodig. Dit is belangrijk om schoon water te behouden. De pomp zal het water filteren en zorgen dat het in beweging blijft. Het is belangrijk dat water niet te lang stilstaat om te voorkomen dat je groen zwembadwater krijgt dat vol zit met ongedierte. Een zwembadpomp zorgt ervoor dat je altijd in schoon, fris, en helder water zwemt. Dit kan een normale filterpomp zijn (waarbij je de filters periodiek moet vervangen), of een zandfilterpomp. Deze laatste optie is wat duurder maar met het zand, glas of glasparels waarop deze filter werkt kun je jaren doen en zorgt het voor een betere filtratie. Daarnaast kun je hiervoor skimmers en een schepnet gebruiken.

Zwembad accessoires

Wie aan een zwembad denkt, denkt aan water. De waterbalans moet wel van goede kwaliteit zijn. Wanneer dit allemaal op peil is heb je de minste kans op groei van algen en bacteriën. Om de kwaliteit van het water in orde te houden heb je chloor en PH-middelen nodig. Er zijn zwembad tests om de kwaliteit van het water te meten. Het is raadzaam om deze meting wekelijks uit te voeren.

Daarnaast zijn er accessoires die zorgen voor extra gebruiksgemak. Denk hierbij aan een grondzeil en een trap. Een grondzeil zorgt voor extra bescherming aan de onderkant tegen beschadigingen en vuil. Een trap zorgt voor het gemakkelijk in- en uit te klimmen van een groter zwembad.

Top Zwembad aanbiedingen


Gerelateerde pagina's