Geüpdatet: 21 April 2024

Dagaanbiedingen blog

Wat zet je op een salontafel? Hier een aantal tips!

22 Oktober 2018

Als je je woonkamer opnieuw wilt gaan inrichten ben je er natuurlijk niet met alleen een nieuwe salontafel. Je salontafel stylen en pimpen hoort er vanzelfsprekend ook bij. Je brengt natuurlijk (zeker ’s winters) een groot deel van je tijd door op de bank, en dan kijk je toch met enige regelmaat tegen je salontafel aan. Daarnaast bepaalt een leuk gestylde salontafel toch een beetje het totaal plaatje van je woonkamer. De meeste mensen zetten echter niet veel meer dan de afstandsbediening en een kaars op de salontafel. Het hangt een beetje af van jouw stijl en smaak wat er leuk bij je interieur past. We gaan je een aantal tips geven over wat je op een salontafel kunt zetten.

Accessoires netjes ordenen op je salontafel

Veel mensen willen graag niet al te veel spullen op hun salontafel hebben staan. Je moet er immers wel wat te drinken, te eten, de afstandsbediening, je voeten en/of andere zaken op kwijt kunnen. Een salontafel met wat meer spullen kan echter ook heel leuk zijn. Meer spullen betekent namelijk niet per definitie dat het ook meteen rommelig is.

Je kunt de accessoires namelijk zó ordenen dat het er erg netjes uit ziet. Je kunt bijvoorbeeld een dienblad als onderzetter gebruiken en daar kaarsen, planten en vazen in zetten. Op die manier hou je mooi alles bij elkaar. Mocht je nog wat plaats over hebben, kun je dit opvullen met wat boeken en tijdschriften. In plaats van alles kriskras door elkaar te leggen, waardoor het al gauw een zootje op je tafel lijkt, is het veel netter om mooie stapels te maken. Deze kun je dan parallel naast elkaar plaatsen.

Ook als je kiest voor accessoires in dezelfde kleurtinten en spullen die bij elkaar passen, kun je je tafel heel leuk stylen en het toch rustig houden.

Less is more

Natuurlijk zijn er ook mensen die van simpel en minimalistisch houden en de kriebels krijgen van allerlei tierelantijntjes op de salontafel. Onder het motto "less is more" kun je je salontafel toch heel leuk stylen. Zet bijvoorbeeld een mooie vaas (met of zonder boeket) of een leuke bijzondere plant op de salontafel en klaar is kees. Er zijn er ook andere spullen die leuk kunnen staan. Plaats een paar mooie kaarsen op een dienblad en je salontafel ziet er meteen heel anders uit. Je kunt ook een aantal mooie grote boeken op je salontafel plaatsen. Maak hier 4 niet te hoge stapels van en verdeel ze over de salontafel. Zo ligt er toch iets op tafel en creëer je een minimalistisch geheel. Je zou deze selectie wekelijks of maandelijks kunnen veranderen voor de afwisseling.

Een glazen salontafel decoreren

Een nóg grotere uitdaging is het om een glazen salontafel te decoreren. Bij een glazen salontafel kun je namelijk geen troep onder de tafel verstoppen. Iets wat bijvoorbeeld bij houten salontafels nog wel eens wil gebeuren. Het leukste is om de ruimte onder je glazen tafel juist te gebruiken. Leg hier een mooi vloerkleed of een leuke poef neer. Het leuke van een glazen salontafel is dat je er door heen kunt kijken. Alles wat je er onder zet of legt wordt zo onderdeel van je tafel. Een andere optie is om een boek als onderzetter te gebruiken en hier wat mooie theelichten of andere glazen accesoires op te zetten. Glas op glas geeft je salontafel namelijk een hele sjeike uitstraling.

Bekijk hier een filmpje met tips om je salontafel te stylen!

Nog 5 tips

  • Iets dierlijks doet het altijd goed op je salontafel, denk daarbij aan zebrastrepen of een luipaard print.
  • Hou je van het strand? Met schelpjes en zachte pasteltinten creëer je een heerlijke Beach house sfeer.
  • Gebruik souvenirtjes om nog langer in de vakantiestemming te kunnen blijven.
  • Liever simpel en natuurlijk? Kies dan aardetinten en rieten mandjes.
  • Witte Hortensia’s doen het altijd goed op een salontafel.

  • Top Salontafel aanbiedingen


    Gerelateerde pagina's