Geüpdatet: 3 Juni 2023

Dagaanbiedingen blog

Wat zijn de voor- en nadelen van een slowjuicer?

02 Oktober 2018

Er zijn diverse keukenapparaten die je kunt gebruiken om een lekkere verse groente- en fruitsap te maken. De meest gezonde optie is een slowjuicer. Een slowjuicer zorgt ervoor dat de voedingsstoffen uit je verse ingrediënten behouden blijven bij het onttrekken van het vocht. Daarnaast zijn er nog meer voor- en nadelen van een slowjuicer zoals je in dit artikel kunt lezen.

Een slowjuicer is een perfect apparaat om vocht uit je verse groente en fruit te onttrekken. Het is een koud persende sap machine. Het apparaat zal met behulp van een pers en een zeef het sap uit je verse ingrediënten halen. Het resultaat is een helder sap waar je geen pulp in zult aantreffen.

De voordelen van een slowjuicer

Het gebruik van een slowjuicer heeft zeer veel voordelen. Het grote voordeel van het gebruik van een slowjuicer is de voedingswaarde van je groente- of fruitsap. Doordat er géén hitte vrijkomt bij het persen blijven al deze stoffen behouden. Je sap heeft dan ook een relatief lange houdbaarheid. De slowjuicer zorgt voor een hoge sapopbrengst en voor weinig schifting of schuimvorming.

De nadelen van een slowjuicer

Het grootste nadeel is de snelheid van het apparaat of juist het ontbreken daarvan. Zoals de naam al aangeeft doet een slowjuicer relatief lang over deze taak. Een slowjuicer heeft een relatief smalle opening. Hierdoor heb je wat meer werk aan het voorbereiden. Eén van de voordelen is ook een nadeel, je hebt geen pulp in je sap maar wel meer werk om dit keukenapparaat schoon te maken. Elk nadeel heeft z’n voordeel en andersom.

Daarnaast ligt de aanschafprijs van een slowjuicer wat hoger dan vergelijkbare apparaten maar de voedingswaarde van het resultaat is onovertroffen. Een goede gezondheid is toch onbetaalbaar? De aanschaf van een slowjuicer is dan ook zeker de investering waard!


Top Slowjuicer aanbiedingen


Gerelateerde pagina's