Geüpdatet: 19 Mei 2024

Dagaanbiedingen blog

Waarom zou je voor een Macbook kiezen?

01 Maart 2018

Bij de aanschaf van een nieuwe laptop kun je de keuze maken uit een laptop met een Windows besturingssysteem of een Macbook van Apple. Macs zijn aanmerkelijk duurder dan de Windows variant, zelfs als de apparaten vergelijkbare prestaties leveren. Echte Windows-fans roepen dan dat dat de ‘Apple-toeslag’ is die je betaald. Een behoorlijke Windows-laptop kost rond de € 500 euro en de goedkoopste Mac, de Macbook Air, kost zo’n €1.099. Dus waarom zou je voor een Macbook kiezen? Wij geven je een aantal redenen.

Bekijk de laptop tips:

Het mooie uiterlijk van een Macbook

Allereerst ziet een Macbook er gewoon goed uit. Een Macbook heeft immers een prachtig uitgevoerd design. Het heeft een minimalistisch ontwerp met strakke lijnen en afgeronde hoeken. Ondanks het mooie ontwerp voelt de Macbook stevig aan en eigenlijk is de Macbook dat ook want hij kan zeker tegen een stootje. Zelfs de kleuren zijn mooi, zeker als je dat vergelijkt met een Windows computer. Deze ogen vaak toch wat lomp, zijn zwart, of grijs en vaak net even iets minder mooi. Maar goed, je koopt geen laptop omdat hij er zo goed uit ziet maar omdat hij voldoet aan voldoet aan al jouw eisen.

Het gebruiksgemak van de Macbook

Het volgende punt wat in het voordeel van een Macbook spreekt is het gebruiksgemak. Dit is iets waar Apple absoluut bekend om staat. Het besturingssysteem is zo makkelijk in gebruik, en intuïtief, dat je niet na veel tijd kwijt zult zijn met het zoeken naar de functionaliteiten. Zelfs iemand met zeer weinig ervaring zal waarschijnlijk vrij snel overweg kunnen met Macbook. Ook heb je geen gedoe met verschillende software versies, er zijn er namelijk maar twee: de Mac OS X Mavericks en de Mac OS X Mavericks Server. Meer keuze is er niet. Daarnaast is een Macbook ook nog eens supersnel. Je klapt hem open en je kunt aan de slag. Heb je toevallig ook al een iPhone of een IPad Dan werken de andere apparaten fantastisch samen met je nieuwe Macbook.

Minder vatbaar voor virussen en andere kwaadaardige software

Een ander niet onbelangrijk punt is dat Apple apparaten op één of andere manier minder vatbaar is voor virussen en andere kwaadaardige software. Deze krijgen maar heel moeilijk vat op het MacOs systeem. Zo moeilijk zelfs, dat het installeren van antivirus software niet noodzakelijk is. Daarnaast kun je alleen door Apple goedgekeurde apps downloaden wat de kans op malware en andere vervelende toepassingen nog verder beperkt. Ook het vastlopen of het crashen van programma’s wordt hiermee bijna volledig ingeperkt.

Accuvermogen van de Macbook

Iedereen vergeet wel eens een keer de oplaadkabel als je onderweg gaat. Heb je echter een Macbook hoef je je weinig zorgen te maken. Deze beschikt namelijk over een dusdanige krachtige accu dat hij het makkelijk een werkdag kan volhouden zonder aan het snoer gelegd te worden. Het hangt er natuurlijk wel vanaf hoe zwaar je je Macbook die dag belast, maar over het algemeen gaat de accu zo’n 11 uur mee. De Macbook heeft dus een uitstekende accu, daar bestaat geen twijfel over.

Keuzemogelijkheden in Macbooks

Het laatste voordeel, als je het tenminste zo kunt noemen, is dat er maar weinig keuze qua Macbooks is. Dit houdt het overzichtelijk en hoef je niet eerst uren te besteden om alles eens goed te vergelijken en uit te pluizen. Je hebt het Macbook, een Macbook Air en als laatste een Macbook Pro. De Macbook is een prachtig apparaat. Het heeft een retina display met een dunne rand, is licht in gewicht en heeft prachtige kleuren. Deze versie is niet de snelste en heeft beperkte aansluitmogelijkheden maar heeft voldoende opslagruimte, namelijk 256 GB opslag en 8 GB geheugen.

De Macbook Air

De Macbook Air is de gunstigste in prijs, echter heeft deze een beperkte opslagruimte, namelijk 128 GB opslag en 4 GB geheugen.(dat is echter op te vangen is door veel met cloudopslag te werken). Hij is te verkrijgen als 11-inch laptop of als 13-inch laptop.

De Macbook Pro

De Macbook Pro is uitstekend geschikt voor intensieve foto en videobewerking. Dit apparaat is voorzien van goede processoren, een prima accu en voldoende opslagruimte. De Macbook Pro is alleen wat zwaarder in gewicht. Voor veel doeleinden zijn de basis specificaties (de Macbook en de Macbook Air) toereikend, voor meer specifieke doeleinden (zoals vormgeving) zullen de grafische functionaliteiten en werkgeheugen van de Macbook Pro van groot belang zijn. Een snellere flashopslag en hoge resolutie beeldscherm is de investering dan ook zeker waard.

Top Macbook aanbiedingen


Top iMac aanbiedingen


Gerelateerde pagina's