Geüpdatet: 23 Mei 2024

Dagaanbiedingen blog

Hoe maak ik een blender schoon?

18 Juni 2018

Veel huishoudens hebben een blender in huis. Een superhandig apparaat waarmee je de lekkerste gerechten kunt maken zoals smoothies, soepen, sappen en nog veel meer. Het lekkerste zijn deze als je ze maakt met vers fruit, melk, yoghurt, sinaasappelsap en noem maar op. Heel lekker en gezond natuurlijk allemaal, maar zodra de blender eenmaal vies is ontdek je eigenlijk pas hoe “onhandig” deze eigenlijk is. Een blender schoonmaken is voor veel mensen namelijk altijd een uitdaging. “Hoe maak ik een blender schoon?”, is dan ook een veel gehoorde vraag. Wij hebben dé oplossing voor je.

Blender schoonmaken

Het is absoluut belangrijk om een blender goed schoon te maken om schimmels en andere narigheid te voorkomen. De motorunit kun je eenvoudig, nadat je de stekker uit het stopcontact getrokken hebt, reinigen met een vochtige doek. Een aantal onderdelen kun je ook eenvoudig in de vaatwasser stoppen, maar de blender zelf is daar vaak te groot en te hoog voor. Je kunt deze dan wel plat neerleggen, maar dan wordt alleen de buitenkant schoon terwijl het juist zo belangrijk is om de binnenkant en de ronddraaiende messen te reinigen.

Om de binnenkant te reinigen doe je een beetje afwasmiddel in de blender. Daarna vul je de blender driekwart met goed heet water. Vergeet daarna niet de deksel erop te doen anders is de hele keuken nat! Zet de blender aan. Een halve tot hele minuut is vaak al voldoende. Je zult zien dat alle viezigheid meteen los laat. Gooi vervolgens dit water weg. Als je het idee hebt dat je blender nog niet helemaal schoon is, kun je het nogmaals herhalen. Daarna kun je de blender onder de kraan af- en uitspoelen en je bent klaar. Je hebt weer een super schone glanzende blender, klaar voor het volgende gebruik.

hoe maak je een blender schoon, bekijk hier:


Top Blender aanbiedingen


Gerelateerde pagina's