Geüpdatet: 7 December 2023

Dagaanbiedingen blog

Welk droogrek is het beste?

04 December 2018

Drogers zijn natuurlijk een fantastische uitvinding maar vaak ook energieslurpers. Niet iedereen heeft daarom een droger in huis. Je kunt je was natuurlijk ook gewoon op een droogrek laten drogen. De grote vraag is alleen welk droogrek is het beste. Je wilt natuurlijk niet dat je droogrek bij de kleinste beweging om valt, of dat het rek te klein is voor alle was die jouw gezin produceert. Daarnaast zijn er als je op internet kijkt veel verschillende opties en modellen. Het wordt er dus niet makkelijker op. Wij gaan je in deze blog op weg proberen te helpen.

Een droger is toch veel makkelijker

Een droger is natuurlijk er praktisch. Het is een hele handige machine om je was lekker snel weer droog te krijgen. Klinkt natuurlijk allemaal heel erg leuk, maar aan een droger kleven ook zeker wel wat nadelen. Zoals aangegeven zijn de meeste drogers regelrechte energieslurpers en dus absoluut niet goed voor je portemonnee. Zelfs de warmtepompdrogers die zo’n 60% minder energie gebruiken dan de gewone drogers, zijn qua aanschaf nogal flink aan de prijs dus een droger in huis hebben blijft een prijzige aangelegenheid.

Daarbij komt dat drogers toch ook best wat ruimte in je huis innemen wat niet iedereen zomaar tot zijn beschikking heeft. Een laatste “nadeel” van een droger is dat niet alle kledingstukken erin kunnen. Sommige kledingstukken zijn hier gewoon niet geschikt voor en komen eruit in mini formaat, andere stukken kunnen zo maar beschadigen als je ze (al dan niet per ongeluk) in de droger gooit. De afweging droger of droogrek is dan ook niet zo heel vreemd.

Verschillende soorten droogrekken

Wanneer je dus geen ruimte voor een wasdroger hebt, zuinig op je kleding bent of energie wilt besparen, is een droogrek een goede oplossing voor het drogen van je kleding of ander textiel. De keuze voor een droogrek is echter niet zo makkelijk als je in eerste zult denken. Welk rek het beste is en het beste bij je past is natuurlijk per persoon verschillend. Wij hebben de verschillende soorten droogrekken hieronder voor je op een rijtje gezet.

Een droogtoren

Een droogtoren is plaats besparend en dus heel fijn als je weinig ruimte hebt in huis. De toren heeft verschillende inklapbare rekken boven elkaar. Vaak zijn deze in hoogte verstelbaar zodat je ook kleding op hangertjes eraan kwijt kunt. Onder negen van de tien droogtorens zitten wieltjes zodat de toren gemakkelijk te verplaatsen is. Ideaal als je je was buiten hebt gezet om lekker te drogen en er ineens een regenbui tevoorschijn komt.

Een hangend droogrek

De naam zegt het eigenlijk al. Een hangdroogrek is bedoelt om aan deuren, smalle balken en traphekken te hangen. Ideaal als je niet veel ruimte hebt. Er zijn ook versies van dit rek die je aan de verwarming kunt hangen waardoor je was natuurlijk heel snel droogt. Op die manier zit je nooit langer dan noodzakelijk tegen je was aan te kijken. Een hangend droogrek is echter niet zo heel makkelijk te verplaatsen wanneer er textiel aan hangt. Na gebruik is het rek eenvoudig plat in te klappen waardoor het niet veel ruimte in neemt. Je kunt dit rek zowel binnen als buiten gebruiken.

Staand wasrek

Een “gewoon” staand droogrek is een rechthoekig droogrek met uitklapbare zijpanelen die op poten staat. De meeste van dit soort droogrekken hebben een hoogte van ongeveer één meter. Ze zijn makkelijk neer te zetten en snel plat in te klappen. Als je nog meer ruimte wilt besparen kun je de kleine uitvoering van dit rek in een badkuip of douche plaatsen.

Een droogmolen

Een droogmolen wordt gezien als de koning onder de droogrekken. Weliswaar is deze alleen buiten te gebruiken, maar door zijn meters ruimte kun je er super veel was aan kwijt. Omdat de molen draaibaar is, kun je je wasgoed bijvoorbeeld in de richting van de zon of de wind draaien waardoor je was sneller droog is. Na gebruik kun je de droogmolen weer inklappen waardoor deze vrij weinig ruimte in je tuin in beslag neemt.

Welk droogrek is het beste

Welk droogrek het beste is, hangt een beetje af van jouw wensen en ruimte in en om het huis. Let er wel op dat je het droogrek neerzet op een plaats waar het warm is. Zo kan je was snel drogen en staat je droogrek minder lang in de weg. Vergeet ook niet regelmatig je huis te ventileren. Pas gewassen was kan zo nog 1 á 2 liter water bevatten wat zorgt voor een hoge luchtvochtigheid in huis. Let er bij aanschaf van het droogrek op dat je tussen de kledingstukken wat ruimte op het rek vrij kunt laten zodat de vochtigheid van het ene kledingstuk niet in het andere trekt.

Bekijk hier een filmpje over een opvouwbaar droogrek


Top Droogrek aanbiedingen


Top Wasdroger aanbiedingen


Gerelateerde pagina's