Geüpdatet: 19 Mei 2024

Dagaanbiedingen blog

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een droogmolen?

12 September 2018

Bij mooi weer is het heerlijk (en beter voor de centjes) om de was na het wassen aan de waslijn te laten drogen. Een droogmolen is hiervoor een ideale oplossing. Met een droogmolen hoef je namelijk geen lange waslijnen door je tuin te hangen. Als je de droogmolen nodig hebt, klap je deze op een eenvoudige manier uit. Zodra de was droog is kun je de droogmolen weer inklappen. Op deze manier bespaar je een hoop ruimte in je tuin. Er zijn echter wel een aantal zaken waar je op moet letten bij de aanschaf van een droogmolen.

Verschillende maten droogmolens

Droogmolens zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Welke het beste bij je past, is afhankelijk van jouw gezinssituatie. Het is dus verstandig om van te voren eens na te gaan hoeveel was je aan de droogmolen op wilt hangen. Ben je alleen? Met z’n tweeën? Of heb je een gezin met 8 kinderen? Voor alle situaties is een andere droogmolen geschikt.

Als je weinig wasgoed hebt is een droogmolen met een drooglengte van 40 meter vaak meer dan genoeg. Voor dit gebruik zijn er tegenwoordig ook muurdroogmolens op de markt. Deze zijn een stuk kleiner, hebben een drooglengte van 24 meter (met een spanwijdte van 184 centimeter) en kunnen, zoals de naam al zegt, aan de muur gemonteerd worden.

Als je een gemiddelde hoeveelheid aan was hebt, vaak is dat een huishouden dat uit 2 personen bestaat, dan is een droogmolen met een drooglengte van 40 meter ook zeker toereikend. Als je her en der een lijntje leeg laat zal je was ook sneller droog zijn omdat de wind er makkelijker doorheen kan waaien en je een betere luchtcirculatie hebt.

Vanaf 4 personen is het verstandig om een wat grotere droogmolen aan te schaffen. Je hebt dan nét even wat meer ruimte. Dit is natuurlijk alleen maar prettig aangezien je waarschijnlijk ook wat meer wasgoed hebt. Een droogmolen met een drooglengte van 50 meter is dan zeker de juiste keuze. Hier kun je al je was makkelijk aan hangen.

Voor grotere huishoudens waarbij de wasmachine altijd propvol zit is een drooglengte van 60 meter de juiste keuze. Aan deze droogmolen kun je met gemak 3 á 4 wassen tegelijk kwijt. Zo kun je flink doorwassen en hoef je niet te wachten tot de voorgaande wassen droog zijn voordat je een nieuwe kunt ophangen.

Extra opties voor je droogmolen

Je hebt keuze uit de gewone “ouderwetse” droogmolens zonder technische snufjes of de geavanceerde modellen. Zo zijn er modellen die zelf draaien waardoor jij op één plaats kan blijven staan om je was op te hangen, in plaats van dat jij degene bent die om de molen heen moet lopen. Daarnaast zijn er handige snufjes zoals een voetpedaal waarmee je de droogmolen kunt openen. Je hoeft dan dus niet meer te bukken om deze handeling te verrichten. Als laatste extra optie zijn er droogmolens die in hoogte verstelbaar zijn waardoor je niet meer op je tenen hoeft te staan om de was op te kunnen hangen.

Droogmolen plaatsen in je tuin

Veel mensen plaatsen hun droogmolen op een vaste plaats in de tuin. Je kunt dit doen door middel van een grondanker. Vroeger werden deze in beton gegoten maar tegenwoordig zijn er ook exemplaren verkrijgbaar die je de grond in kunt slaan of draaien. Deze droogmolens staan gelukkig net zo stevig en zijn minder arbeidsintensief. Een andere optie is om de droogmolen in een met beton verzwaarde voet te plaatsen. Zo is de droogmolen verplaatsbaar en kun je de voet eventueel ook nog gebruiken om een parasol in te zetten als je de droogmolen even niet gebruikt.

Bekijk hier een instructiefilmpje voor het plaatsen van een droogmolen


Top Droogmolen aanbiedingen


Top Droogrek aanbiedingen


Gerelateerde pagina's