Geüpdatet: 25 Mei 2024

Dagaanbiedingen blog

Hoe kan ik het beste LEGO opbergen?

07 Juni 2018

Als de kinderen klaar zijn met spelen is het tijd om op te ruimen. Dit is niet altijd het leukste moment van de dag, en soms ook het lastigste. Zeker speelgoed als LEGO is soms best lastig op te ruimen. In dit artikel een paar praktische tips hoe je het beste LEGO kunt (laten) opbergen.

Het assortiment van LEGO kenmerkt zich door een veelzijdigheid aan thema’s en varianten in bouwmogelijkheden. Veel LEGO pakketten bestaan uit zeer veel onderdelen die bij elkaar één geheel bouwwerk vormen. Dit maakt het opruimen wel wat gecompliceerder. Je wilt natuurlijk niet een zorgvuldig opgebouwd project volledig afbreken om de volgende keer weer opnieuw te moeten beginnen. Daarnaast is het zeer onhandig en zeker niet efficiënt om alle LEGO dozen door elkaar op te bergen. Hoe kun je het beste LEGO opbergen?

Tips om LEGO op te bergen

Er zijn diverse manieren waarmee je LEGO op een nette en overzichtelijke manier op kunt bergen. Allereerst kun je natuurlijk gebruik maken van de bijgeleverde doosjes en afsluitbare opbergzakjes. Hierbij kun je de bouwinstructie natuurlijk ook bewaren. Daarnaast kun je ook voor kiezen om de bouwprojecten in kunststof (afsluitbare) opbergbakjes te bewaren en de instructies in een handige insteekmap te bewaren. Je kunt ook de onderdelen soort bij soort in deze kunststof bakjes verzamelen. Het is niet verstandig om dit op kleur te sorteren omdat dit het zoeken veel lastiger maakt. Deze optie werkt vaak niet in de praktijk. Er zijn ook mensen die de LEGO onderdelen bij elkaar vouwen in een opvouwbaar speelkleed.

Deze oplossingen zijn natuurlijk niet geschikt voor de bouwprojecten die afgerond zijn en niet mogen worden afgebroken. Hiervoor zijn een (vitrine)kast of de vensterbank natuurlijk uitstekend geschikt. Op deze manier kan het bouwwerk ook vol trots worden laten zien aan iedereen.

Hoe kan ik lego opbergen, bekijk hier hier


Top Lego aanbiedingen


Gerelateerde pagina's