Geüpdatet: 23 Juni 2024

Dagaanbiedingen blog

Hoe verwijder je haarverf van je huid?

07 Mei 2018

Als je je haar zelf thuis verft, herken je het volgende vast wel: er is haarverf op je huid terecht gekomen, hoe voorzichtig je ook geweest bent. Heel vervelend, want het ziet er niet uit en ook na lang schrobben blijft de vlek zichtbaar. Vlekken rond de haarlijn, op de oren, in de nek moeten zo voorzichtig mogelijk worden verwijderd om je huid niet te veel te beschadigen. Op je handen kun je iets grondiger te werk gaan. Maar hoe verwijder je nou precies haarverf van je huid? Wij onthullen de beste huismiddeltjes om haarverf van je huid te verwijderen.

Haarverf van je gezicht, oren, nek en haarlijn verwijderen

 • Met babyolie:
 • Een goed huismiddeltje is babyolie. Babyolie verwijdert niet alleen make-up zonder moeite, maar kan ook vlekken van haarverf op je huid aan. Het grote voordeel van babyolie is dat het heel zacht is. Hierdoor kan babyolie overal worden aangebracht. Breng babyolie aan op de vlek met je vingers en laat het indien nodig 's nachts inwerken. Verwijder de babyolie met een tissue. Heb je geen babyolie in huis? Probeer een gezichtsreinigingsdoekje op basis van olie of een olieachtige make-up remover, beide zouden die net zo goed moeten werken.

 • Met tandpasta:
 • Tandpasta is ook zeer geschikt voor het verwijderen van haarkleur. Het werkt als een soort schuurmiddel en scrubt effectief de verkleurde huid. Breng de tandpasta in een dunne laag aan op de vlek. Je kunt dit met je vingers doen of een watje gebruiken. Masseer de tandpasta gedurende 30 tot 60 seconden in en spoel het vervolgens af met lauw water en een washandje.

 • Met vaseline
 • De gezichtshuid is gevoelig. het is dus niet verstandig om te gaan wrijven of schrobben. Dit irriteert alleen maar je huid waardoor je met knalrode vlekken komt te zitten. Voorkomen is beter dan genezen zeggen ze wel eens. Om vlekken te voorkomen bij het verven van je haar kun je het beste (voordat je begint met kleuren) een dunne beschermende laag vaseline aanbrengen op je haarlijn.

  Gelukkig is vaseline niet alleen preventief te gebruiken. Deze vette zalf is ook goed voor het verwijderen van haarkleurmiddelen na het kleuren. Breng een kleine hoeveelheid vaseline aan op een wattenschijfje, of direct op de vlek en masseer het in. Zodra de zalf donker wordt, kun je een vochtig washandje gebruiken om het van de huid te verwijderen.

  Haarkleur van je handen verwijderen

 • Pure alcohol mixen met afwasmiddel
 • Een snelle manier om de haarverf vlekken van je huid te verwijderen is het mixen van pure alcohol met afwasmiddel. Drenk een watje in de alcohol en voeg een theelepel afwasmiddel toe. Breng het product eenvoudig op de verkleurde huid aan en wrijf zachtjes.de vlekken zullen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Daarna afspoelen met lauw water. Herhaal zo nodig tot de vlek volledig verdwenen is.

 • Met bakpoeder, afwasmiddel en citroensap
 • Geen pure alcohol in huis? Geen probleem! Ook met baking soda kun je de vlekken verwijderen. Een bijna onfeilbaar recept om haarkleur van je handen te verwijderen, bestaat uit een mengsel van bakpoeder, een paar druppels citroensap en afwasmiddel. Meng drie theelepels baking soda met een theelepel afwasmiddel en een beetje citroensap. Bevochtig een washandje en dompel het in de pasta. Met cirkelvormige bewegingen, wrijf je het mengsel op je huid en zo scrub je langzaam de vlek weg. Afspoelen met lauw water. Het is wel verstandig om zodra de vlek is verdwenen, een vocht inbrengende crème aan te brengen op je handen, omdat deze methode je huid kan uitdrogen.

 • Met azijn
 • Deze variant ruikt misschien niet zo lekker, maar is wel super effectief. Dip een (bad)spons in een beetje azijn en veeg voorzichtig de vlekken van je huid af. Let wel op: wanneer je een hele gevoelige huid hebt is het handiger om één van de eerste twee tips toe te passen.

 • Met nagellakremover
 • Nagellakremover is ook geweldig in het verwijderen van haarverf vlekken. Deze methode mag echter alleen worden gebruikt op zeer hardnekkige vlekken en alleen op de handen. De huid in je gezicht is hier te gevoelig en te teer voor. Doop een wattenschijfje in nagellakremover op aceton basis en veeg over de vlek. Zodra de vlek is verdwenen, spoel het gebied met koud water en smeer een vette crème zoals uierzalf op je handen om de huid te beschermen tegen uitdroging.

  Het beste is en blijft natuurlijk om de gemorste haarkleur zo snel mogelijk van de huid te verwijderen. Hoe langer je wacht, des te moeilijker het zal zijn om de vlek te verwijderen.

  Top Haarverf aanbiedingen


  Gerelateerde pagina's