Geüpdatet: 23 Juni 2024

Haarverf aanbieding kopen?

Tot 22% korting op alle Haarverf

Er zijn verschillende soorten haarverf verkrijgbaar. Je hebt niet alleen een veelzijdige keuze in kleuren, maar ook in soorten haarverf. De keuze hieruit zal afhangen van je doelstelling. Een uitwasbare tijdelijke kleuring kennen we ook als kleurspoelingen, kleurverstevigers, haar mascara, kleur spray en kleurshampoo. Deze worden vaak gebruikt om enkele grijze haren te camoufleren of en tint aan het haar toe te voegen. Deze kleurspoeling hecht zich aan de buitenkant van het haar en zal de oppervlakte van het haar kleuren. Je kunt hiermee geen andere haarkleur realiseren, maar wel een andere tint aan de haarkleur geven. Deze tijdelijke kleuring zal na enkele wasbeurten weer verdwijnen.

Tijdelijke kleuring of semi-permanente kleuring hebben veel overeenkomsten. De samenstelling is het grootste verschil tussen de twee kleuringen. Tijdelijke kleuring heeft een dusdanige samenstelling dat de kleuring alleen aan de buitenkant van het haar wordt aangebracht. Het bevat geen waterstofperoxide en zal het haar niet lichter maken. De tijdelijke kleuring bevat een activator dat de haarschacht optilt zodat de kleur zich tussen de schubben hecht. Door de hechting tussen de schubben dringt de kleur niet door tot de haarkern maar zal wel zes tot acht weken zichtbaar zijn. Het verschil met de semi-permanente kleuring is dat de kleurmoleculen een kleinere afmeting hebben en zich wel tot de haarkern kunnen doordringen. Hierdoor blijft de semi-permanente kleuring langer zichtbaar dan de tijdelijke kleuring. De semi-permanente kleuring zal langzaam verdwijnen.

De permanente kleuring heeft een samenstelling die diep in de haarschacht weet te dringen. Dit is de krachtigste haarkleur. De ontwikkelaar zal de schubben optillen en de haarmoleculen de mogelijkheid geven om zich tot de haarkern door te dringen. Daarnaast bevat de permanente haarkleuring een aniline afgeleide dat in combinatie met waterstofperoxide ervoor zal zorgen dat haarmoleculen kunnen worden omgezet in een grotere vorm voordat ze opgesloten worden in de haarkern. De permanente haarkleur kan je een volledig nieuwe haarkleur geven en zal met de haargroei verdwijnen. Als je haarkleur voor het eerst gebruikt, is het verstandig om advies van een professional in te winnen. Bij het gebruik van meerdere haarkleuringen achter elkaar, kan het zijn dat je eerst je haar moet ontkleuren om het gewenste resultaat te krijgen.

Lees meer
Filter direct op merk: Syoss

Filteren

Prijs
€ 0 tot € 20+