Geüpdatet: 3 Maart 2024

Dagaanbiedingen blog

Hoe verwijder je haarverf uit je kleding?

07 Mei 2018

Tussen de kappersbeurten door verven veel mensen zelf even hun haar om de uitgroei wat bij te werken. Dat is natuurlijk helemaal prima en bespaart weer een hoop geld. Maar soms gaat er wel eens wat mis. Bijvoorbeeld als je je haar niet goed hebt uitgespoeld en er komen daardoor verfvlekken op je kleren of je knoeit een klodder op de vloerbedekking. Je zult merken dat het nog niet eens zo makkelijk is om de haarverf vlekken weer te verwijderen…… Wij geven je een aantal tips om haarverf uit je kleding te verwijderen.

Haarverf op je kleding

Als je haarverf op je kleding of op je vloerbedekking hebt, is het lastig om dit te verwijderen. Permanente haarkleuring en haarverf maken gebruik van een bepaald proces om de kleur diep in je haar aan te brengen, grijze haren te bedekken en de uitstraling van je haar te veranderen. Dit is niet het soort verf dat er na een keertje haren wassen weer uit is. Het kan dan ook zorgen voor vervelende vlekken wanneer je per ongeluk haarkleuring op je kleding krijgt.

Professionele vlekkenverwijderaar

Enkele merken zoals HG en Vanish zijn gespecialiseerd in het verwijderen van vlekken. Deze producenten weten als geen ander hoe je het beste de haarverf uit je kleding kan verwijderen. Hieronder staat de top 5 producten die je kan gebruiken om deze hardnekkige vlekken te verwijderen:

 • Top 10 Vlekkenverwijderaars
 • HG Vlekkenspray
 • Vanish Gold Poeder
 • BISSELL Spot&Stain
 • TMC 520 vlekkenverwijderaar

 • Head & Shoulders

  De meeste conventionele methodes voor het verwijderen van haarverf dat op je kleding gekomen is werken helaas niet. In feite is de beste mogelijkheid bij ongelukjes met haarverf en kleding om het kledingstuk zo snel mogelijk naar de stomerij te brengen. Een professional zal de agressieve reinigingsmiddelen en de juiste verwijderaar van haarverf vlekken hebben die nodig zijn om de vlek te verwijderen.

  Vraag is alleen of je daar nu meteen tijd voor hebt, en of de stomerij wel open is op het moment dat jij je haar verft. Vaak is dit natuurlijk nét niet het geval. Je kunt er dan voor kiezen om zelf een poging te wagen met Head en Shoulders. Deze shampoo biedt niet alleen uitkomst als je haarkleur te donker is uitgevallen, maar ook als je vlekken wilt verwijderen. Doe wat shampoo op een vochtige doek en wrijf net zo lang tot de vlek eruit is. Daarna doe je nog wat extra shampoo op het stuk waar de vlek gezeten heeft. Dit laat je even intrekken en om het daarna aan de wasmachine over te laten.

  Haarlak

  Een andere optie als het gaat om haarverf vlekken in kleding, in een handdoek of op je vloerbedekking, is om een paar laagjes haarlak over de vlek te sprayen. Niet 1 dikke laag, want dan bereik je het tegenovergestelde en gaat de vlek er nooit meer uit, maar 3 dunne laagjes. Vervolgens was je het zoals je het normaal zou wassen in de wasmachine. Je vloerbedekking kun je met een natte doek en een sopje behandelen om te kijken wat je nog kunt redden. De beste tip? Erg voorzichtig doen met haarverf.

  Instructievideo vlekken uit kleding verwijderen:


  Top Haarverf aanbiedingen


  Gerelateerde pagina's