Geüpdatet: 31 Juli 2021

Dagaanbiedingen blog

Wat zijn de beste zonnebril merken?

05 Juli 2019

Als je op zoek bent naar een zonnebril, hoef je niet lang te zoeken. Er zijn zeer veel winkels en internetsites die zonnebrillen verkopen. Het is echter wél verstandig om verder te kijken dan je neus lang is. Er zit namelijk wel veel kwaliteitsverschil in zonnebrillen. In dit artikel geven we antwoord op de vraag wat de beste zonnebril merken zijn en waar je op moet letten bij de aankoop hiervan.

Laten we beginnen door een groot misverstand weg te nemen. Een dure zonnebril hoeft niet direct te betekenen dat dit de beste keuze is. Het is belangrijk om op een aantal factoren te letten bij de aankoop van een zonnebril (naast het design natuurlijk).

UV bescherming van zonnebrillen

Als je een nieuwe zonnebril gaat aanschaffen, moet je uiteraard als eerste letten op de beschermende waarde van de bril. UV straling kan immers zorgen voor ontstekingen aan het bindweefsel en voor blijvende schade aan het hoornvlies. Deze schade wordt pas merkbaar op latere leeftijd, dus je kunt het zien als een sluipend gevaar. Je kunt deze kwalen eenvoudig voorkomen door te kiezen voor een zonnebril met een “UV400” (die alle UV straling weerhoudt) of een zonnebril met “100% UV bescherming”, waarmee je je ogen bescherming biedt tegen UV straling en verblinding.

Glazen van de zonnebril van glas of kunststof?

De glazen zijn uiteraard het belangrijkste onderdeel van een zonnebril. Je hebt in dit opzicht de keuze uit twee opties: uiteraard kun je kiezen voor glas, maar ook voor kunststof. Dit laatste materiaal (organische brillenglazen) is breekbestendig en is uiteraard een veiligere keuze voor sporters en kleinere kinderen. Mineraal glas biedt echter weer een goede bescherming tegen krassen.

Naast het materiaal speelt de kleur van het glas een rol bij je keuze. Donkere glazen bieden géén betere bescherming dan lichtere glazen (een ander veelvoorkomend misverstand). Tevens zul je merken dat iedere kleur glas een ander beeld geeft:

 • Grijs glas geeft een rustig beeld;
 • Bruin glas geeft een sprekend en helder beeld;
 • Oranje - bruin glas zorgt voor meer contrast;
 • Groen glas zorgt voor een betere verwerking van de diversiteit aan kleuren, fel licht wordt tegengehouden.
 • Ook in dit geval speelt het design van de bril een rol bij je keuze. De bril moet afgestemd zijn op de vorm van je gezicht zodat er geen (indirect) zonlicht via de randen naar binnen komt.

  CE-markering zonnebrillen

  Tot slot is het belangrijk om naar de CE-markering van zonnebrillen te kijken. Als je kiest voor een zonnebril met een CE-markering van 3 of hoger, zorg je voor een optimale bescherming van je ogen tegen verblinding. Een zonnebril met een CE markering 3 zorgt voor een absorptie van minimaal 75%. Je kunt dan ook beter niet kiezen voor een zonnebril met een markering 0 tot 2. Als je veel op het water of in de sneeuw bent kun je zelfs beter de keuze maken voor een polariserende bril met markering 4. Dit zorg voor een betere bescherming tegen felle zon als gevolg van weerkaatsing op het water, een nat wegdek of sneeuwblindheid.

  Wat zijn de beste zonnebril merken?

  Je merkt dus dat het géén verstandige keuze is om te bezuinigen op je zonnebril. Je hebt immers maar één paar ogen die je ongemerkt toch wel snel onherstelbaar kan beschadigen. Dit moet je uiteraard zien te voorkomen door te kiezen voor een zonnebril van een goed merk. Als je wilt weten welke merken hiervoor in aanmerking komen, neem dan het onderstaande staatje even door. Hierin hebben verschillende topmerken van zonnebrillen in willekeurige volgorde weergeven.

  Wat zijn de beste zonnebril merken? Bekijk het hier:


  Top Zonnebril aanbiedingen


  Gerelateerde pagina's