Geüpdatet: 5 Maart 2024

Dagaanbiedingen blog

Hoe kun je een Barbie pop wassen?

04 Maart 2019

Als je kindje dol is op Barbie poppen en daar zo goed als dagelijks mee speelt, kan het zo maar gebeuren dat de Barbiepop wat viezig wordt. Hoe kun je een Barbie pop wassen is dan ook een veel gestelde vraag van moeders van meisjes. Je wilt natuurlijk absoluut voorkomen dat de geliefde Barbie van je kindje een broeinest van bacteriƫn en viezigheid wordt. Wij gaan je in deze blog vertellen hoe je het wassen van een Barbie pop het beste kunt aanpakken.

Het hoofd van een Barbie pop wassen

Bij het schoonmaken van het hoofd van een Barbie is het verstandig om voorzichtig te werk te gaan. De make up op het gezicht is namelijk erg kwetsbaar en kan door reinigingsmiddel of te veel water en lekker boenen uit gaan lopen of helemaal verdwijnen. Dit is vast niet de bedoeling en zal je door je kindje dan ook niet in dank afgenomen worden. Is het gezicht van een Barbie dus erg vies doop dan een wattenstaafje of een doekje in wat pure alcohol en wrijf dit heel voorzichtig en geduldig over het gezicht. Blijf vooral uit de buurt van de ogen, de wenkbrauwen en de lippen hiermee, de rest van het hoofd kan weinig kwaad. Voor de ogen, wenkbrauwen en lippen kun je het beste een wattenstaafje of een doekje in een sopje dopen.

Romp van de Barbie pop schoonmaken

De romp van een Barbie schoonmaken is een fluitje van een cent. Aangezien hier geen geverfde stukken op zitten, hoef je niet bang te zijn dat je stukken van de pop zult beschadigen of dat dit uit gaat lopen. Is de romp van de Barbie dus erg vies, kun je deze in een sopje van met groene zeep of afwasmiddel een uurtje laten weken. Daarna even een doekje erover en goed afspoelen en de romp van de Barbie is als nieuw.

Mochten er hardnekkige vervuilingen opzitten gebruik dan een oude tandenborstel of een nagelborsteltje om dit voorzichtig weg te schrobben. Lukt dit alsnog niet, dan kun je een watje in de nagellakremover dopen en dit over de romp van de Barbie halen.

De haren van een Barbie pop wassen

De haren van de Barbies zijn een verhaal apart. Als het haar maar een beetje vervuild is en verder niet in de klit zit kun je dit gemakkelijk wassen met wat shampoo. Maak het haar wat nat, beetje shampoo er op, voorzichtig wassen en uitspoelen maar. Daarna laten drogen en de haren zijn weer als nieuw.

Zitten de haren van de Barbie poppen echter volledig in de klit en zijn ze vies en plakkerig dan ga je het met alleen shampoo niet redden. Ga vooral niet proberen om eerst de klitten eruit te kammen, want de kans is groot dat je de haren dan uit het hoofd trekt. En eenmaal uit het hoofd blijft uit het hoofd. Je wilt je kindje vast geen kale Barbie terug geven. Het beste is om in dit geval het haar eerst even met wat shampoo te wassen zoals hierboven beschreven zodat het meeste vuil eruit is. Daarna neem je wat wasverzachter (geen conditioner maar echte wasverzachter) en dit smeer je in het haar. Even door het haar kneden, een uurtje in laten trekken en dan heel voorzichtig met een bostel de klitten eruit proberen te kammen.

Mocht dit moeizaam gaan, kun je het haar eerst even goed uitspoelen en daarna een sopje met wasverzachter maken en de haren nog even een uurtje laten weken. Voordat je de haren gaat uitspoelen, kun je de haren van de Barbie nogmaals voorzichtig door borstelen. Na deze handelingen zijn de haren weer glad en schoon en is het wassen van een Barbie pop geslaagd.

Bekijk hier hoe je het haar van je barbie kunt wassen


Top Barbie aanbiedingen


Top Poppenhuis aanbiedingen


Gerelateerde pagina's