Geüpdatet: 17 April 2024

Dagaanbiedingen blog

Waarom stinken mijn handdoeken?

05 April 2018

Na het douchen wil je je natuurlijk het liefste afdrogen met een heerlijk fris ruikende handdoek. Maar soms heb je ineens een muf en stinkend exemplaar te pakken. Heel vervelend. Maar waarom stinken de handdoeken, ze komen toch net uit de wasmachine? Een stinkende handdoek komt veel voor en is natuurlijk een absolute afknapper na een lekkere frisse douche. De geur is vaak muf en zeer onfris en dat terwijl de handdoeken net zijn gewassen. Stank in handdoeken na het wassen kan verschillende oorzaken hebben, maar er is gelukkig ook iets tegen te doen. Wij vertellen je hoe het komt en wat je eraan kunt doen.

Stinkende wasmachine

Allereerst kan het zijn dat je wasmachine zelf stinkt. Je kunt dan ook niet verwachten dat je was lekker ruikend en schoon uit zo’n wasmachine tevoorschijn komt. Een veelvoorkomende oorzaak voor een stinkende wasmachine is vetluis. Dit is een bacterie die je vaak in wasmachines vindt. De bacterie ontstaat (en gedijt) door en op het vuil dat in de wasmachine achterblijft na het wassen. Doordat we tegenwoordig milieu bewuster zijn en dus minder heet wassen heeft vetluis in veel gevallen vrij spel. Je kunt het beste één keer in de maand een was (bijvoorbeeld een handdoeken was) op 95 graden draaien. Daarmee zul je de vetluis bacterie doden waardoor je wasmachine niet meer stinkt.

Muffe zolderkamer

Soms komt je was heerlijk ruikend uit de wasmachine maar zodra de was droog is stinkt de was weer alsof je hem nooit gewassen hebt. Ga dan eens na waar je je was te drogen hangt. Is dat in het muffe kamertje op zolder? Dan is het natuurlijk logisch dat je was gaat stinken. Nat wasgoed neemt de omgevingsgeur aan. Je kunt je was het beste drogen in de buitenlucht of in een goed geventileerde kamer.

Dagje in de wasmachine laten liggen

Een andere reden waardoor je handdoeken gaan stinken is als je ze na het wassen te lang nat in de wasmachine laat liggen. Er zijn mensen die ‘s ochtends als ze naar hun werk gaan de handdoeken was aanzetten en pas ‘s avonds als ze thuis komen de wasmachine weer leeg halen. Zo natte was heeft zo de hele dag in de wasmachine gelegen en het is een gegeven feit dat nat samengepakt textiel gaat stinken. De was uithangen en laten drogen heeft dan absoluut geen zin aangezien die vieze muffe natte geur al helemaal in je handdoeken getrokken is. Opnieuw wassen op een hoge temperatuur met een lekker ruikend wasmiddel is de enige oplossing om die vieze geur dan nog uit je was te krijgen.

Je handdoeken opbergen

Ook het opbergen van de handdoeken is iets om op te letten. Allereerst moeten ze natuurlijk echt goed droog zijn voordat je in de kast legt anders gaan ze alsnog stinken in de kast. Let er daarbij op dat je ze in een goed afgesloten kast kan bewaren, zo voorkom je dat rook, etensluchten en andere geuren in je handdoek trekken. Ook het opbergen in de badkamer kan nog wel eens voor stinkende handdoeken zorgen. Vooral als de badkamer niet goed geventileerd wordt. Op die manier worden de handdoeken namelijk iedere keer als je gedoucht hebt weer vochtig en warm. Hierin gedijen bacteriën en schimmels natuurlijk het beste. Voor je het weet heb je een stinkende handdoek.

Top Handdoek aanbiedingen


Top Badjas aanbiedingen


Gerelateerde pagina's