Geüpdatet: 8 December 2022

Dagaanbiedingen blog

7 Tips om je voetbalschoenen perfect te onderhouden

02 Oktober 2018

Als je lang met je voetbalschoenen wilt blijven doen, zul je deze wel moeten onderhouden. Tijdens het voetballen zul je immers niet zuinig met je voetbalschoenen omgaan en om te voorkomen dat ze snel kapot gaan is onderhoud absoluut noodzakelijk. In dit artikel vind je diverse tips om je voetbalschoenen perfect te onderhouden.

Als je voetbalschoenen snel stuk gaan, is de kans groot dat dit komt omdat ze niet goed onderhouden zijn. Dit is vaak niet het leukste klusje, maar zorgt er wél voor dat je langer met je voetbalschoenen kunt doen. De keus is aan jezelf: wil je vaak naar de winkel rennen om weer een paar nieuwe voetbalschoenen te moeten aanschaffen of kies je ervoor om lekker lang met je voetbalschoenen te kunnen doen?

Hoe je het beste je voetbalschoenen kunt onderhouden

Hoe kun je het beste je voetbalschoenen onderhouden zodat je er zo lang mogelijk mee doet? Lees hieronder de 7 tips hoe je het beste je voetbalschoenen kunt onderhouden:

 • Vind je het makkelijk om je voetbalschoenen in je tas te laten zitten zodat je ze de volgende keer niet kunt vergeten? Dat is niet zo’n verstandige en hygiënische keuze. De kans is groot dat je hele tas gaat stinken, maar ook dat de voetbalschoenen niet goed zullen drogen als je onder natte omstandigheden gesport hebt. Je voetbalschoenen drogen het beste door er oude kranten in te stoppen. Zet de schoenen op een droge plaats maar absoluut niet op of voor de verwarming. De kranten doen hun werk wel.
 • Maak de voetbalschoenen vrijwel direct na de wedstrijd schoon. Het zand, gras en klei kun je met een zachte borstel verwijderen. Als je dit niet doet, zal het vuil aan je schoenen blijven zitten, wat ten koste gaat van je grip op het veld. Synthetische voetbalschoenen kun je zelfs met water afspoelen. Dit soort schoenen nemen namelijk geen water op.
 • Poets je voetbalschoenen regelmatig met blank ledervet, maar ook weer niet te vaak anders gaat het leer uitrekken. Gebruik nooit schoonmaakmiddelen om je schoenen schoon te maken. Dit is immers slecht voor de stiksels.
 • Als je last hebt van te lange veters kun je deze afknippen, maar dan loop je het risico dat de veters gaan rafelen. Dit kun je voorkomen om deze voorzichtig en op een veilige manier dicht te smelten met kaarsvet.
 • De handigste manier om de schoenen in model te houden is door een schoenspanner te gebruiken. Je schoenen zullen op deze manier altijd comfortabel blijven zitten.
 • Als je schoenen met afschroefbare noppen hebt kun je deze het beste regelmatig even losdraaien en invetten met vaseline. Hierdoor zul je deze noppen makkelijker loskrijgen als deze echte aan vervanging toe zijn.
 • Als je nieuwe leren voetbalschoenen hebt en je bent bang dat je blaren krijgt is het een goede tip om deze schoenen voor de training even vol te laten lopen met heet water en deze even zo laten staan, voordat je de schoenen nat aantrekt. Als je met deze natte schoenen gaat trainen, gaan je schoenen direct naar je voet staan en kun je blaarvorming voorkomen.
 • Tot slot is het goed om even te vermelden dat het handig is om je voetbalschoenen even goed te controleren als je deze toch aan het onderhouden bent. Op het moment dat deze beginnen te verslijten of stuk aan het gaan zijn, weet een vakkundige schoenmaker vaak wel oplossingen om de levensduur van je “pantoffels” te verlengen.

  Bekijk hier een filmpje over het onderhouden van je voetbalschoenen


  Top Voetbalschoen aanbiedingen


  Gerelateerde pagina's