Geüpdatet: 3 Juni 2023

Dagaanbiedingen blog

Hoe maak je een regendouche schoon?

01 November 2018

Veel mensen hebben tegenwoordig een zogenaamde regendouche in huis. Een regendouche is in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Het is pure wellness in je eigen huis. Zodra je onder de heerlijk verkwikkende straal gaat staan, kun je je heerlijk ontspannen en volledig laten omringen door het warme water. Je moet een regendouche natuurlijk wél af en toe schoonmaken, maar dat is wel lastig. Aangezien een regendouche of stortdouche vaak aan de muur bevestigd zit, kan je de douchekop niet zomaar even in de hand nemen om af te soppen. Dus hoe maak je nou een regendouche schoon? Het is simpeler dan je denkt en wij gaan je vertellen hoe.

Kalkaanslag

Als je een apparaat hebt dat water gebruikt, zal er kalkaanslag ontstaan. Dat is logisch natuurlijk, wat in water zit kalk. Soms wat meer, soms wat minder. Het kalkpercentage in water verschilt per gebied. Het is dus vanzelfsprekend dat in je badkamer )en natuurlijk op je regendouche) ook kalkaanslag ontstaat. Door deze kalkaanslag loopt de regendouche vaak minder lekker door en spuiten de verkwikkende straaltjes vaak alle kanten op (behalve de goede). Daarnaast gaat het er op den duur wat vies uit zien omdat de kalk (wat niet regelmatig verwijderd wordt) een wat bruinere kleur krijgt. Het kan ook zomaar gebeuren dat er binnenin je regendouche ziektekiemen ontstaan die gezondheidsklachten kunnen veroorzaken. Het is dus van groot belang om de regendouche regelmatig schoon te maken!

Diverse middelen om je regendouche schoon te maken

Natuurlijk zijn er diverse middelen op de markt om je regendouche te ontkalken, maar let op dat die je armaturen niet beschadigen. Vaak zitten er extreem bijtende stoffen in deze middelen, die lelijke vlekken achter kunnen laten. Om je regendouche op een wat mildere manier maar toch grondig te reinigen zijn er een aantal opties zoals azijn, citroenzuur en baking soda.

Azijn en citroenzuur gebruik je eigenlijk op dezelfde manier. Azijn is wat scherper en als je een marmeren vloer hebt kan het vlekken achter laten. Pas dus op met eventueel lekken en morsen als je azijn gaat gebruiken. Ook is het zaak om zowel de azijn als het citroenzuur wat te verdunnen met water. Dit doe je niet alleen vanwege de geur maar ook vanwege de sterkte van het spul.

Een regendouche schoonmaken

Als je een regendouchekop hebt die je in de hand kunt houden, kun je deze losschroeven en in een bak met verdunde azijn of citroenzuur leggen. Het is géén probleem om dit zo een nachtje te laten weken. Heb echter een vaste regendouche, dus zo eentje die aan de muur bevestigd is, wordt dit natuurlijk een lastig verhaal. Giet dan wat schoonmaakazijn of citroenzuur in een plastic zak en verdun dit met water. Vouw de zak om de regendouchekop en maak deze vast met elastiek of Duck tape. Laat het een nachtje intrekken. Haal de volgende morgen de zak van de regendouche af en ga met een zachte doek of oude tandenborstel over de nopjes van de douchekop. Daarna kun je de douche aanzetten en even goed door laten lopen.

Mocht de kalk niet volledig verdwenen zijn, kun je als toevoeging de douchekop behandelen met baking soda en een beetje pure azijn. Ga als volgt te werk:

 • Vul een kommetje met een beetje water en voeg hier wat baking soda aan toe. Meng het geheel tot er een pasta ontstaat.
 • Voeg hier een beetje pure schoonmaakazijn aan toe en roer opnieuw.
 • Lepel de pasta op een stuk keukenpapier of een vaatdoek en smeer het op de douchekop. Laat de pasta een aantal uur op de regendouchekop intrekken.
 • Neem een oude tandenborstel of een nagelborsteltje en schrob zo voorzichtig de kalk van de regendouche.
 • Daarna kun je de resten van de pasta eraf vegen met een vochtige doek en je douchekop is weer als nieuw.
 • Je ziet het, het schoonmaken van je regendouche is eigenlijk een zeer eenvoudig klusje met een resultaat waar je zeker van zult genieten.

  Bekijk hier hoe je een regendouche schoonmaakt


  Top Regendouche aanbiedingen


  Gerelateerde pagina's