Geüpdatet: 22 Juni 2024

Dagaanbiedingen blog

Hoe werkt een powerbank

17 Januari 2019

De meeste mensen hebben inmiddels wel eens van een powerbank gehoord. Dit apparaat wordt immers steeds populairder en is van gadget naar een bijna onmisbaar onderdeel van je apparatuur gegaan. De vraag die veel mensen zich echter nog stellen, is hoe een powerbank nou precies werkt. Dat je er onderweg je telefoon mee op kunt laden is algemeen bekend maar kan dit apparaat eigenlijk nog meer? Wij gaan je in deze blog proberen uit te leggen hoe een powerbank precies werkt en daarnaast proberen we je wat wegwijs te maken in de wereld van de powerbanks.

Wat is een powerbank

Om te beginnen even in het kort wat een powerbank precies is. Een simpele omschrijving is dat het eigenlijk gewoon een mobiel stopcontact of een externe batterij is. Het is dus een handig draagbaar apparaat wat stroom vasthoudt en dus als back-up energiebron gebruikt kan worden. Met deze externe batterij kun je smartphones, tablet, en andere USB devices opladen. Sommige powerbanks kunnen zelfs laptops opladen. Een ideaal apparaat voor onderweg en op reis dus.

Welke apparaten wil ik met mijn powerbank opladen

Voordat je een powerbank aan gaat schaffen, is het verstandig om jezelf even af te vragen welke apparaten je ermee op wilt gaan laten. Voor het laden van je smartphone of go pro heb je namelijk een hele andere powerbank nodig dan voor het laden van een tablet of een laptop.

Zodra je dit weet moet je jezelf ook even afvragen hoeveel capaciteit je powerbank moet hebben. Niet ieder powerbank heeft dezelfde capaciteit. Dit wordt weergegeven in mAh. Hoe meer mAh hoe vaker je je apparaat kunt opladen. Het is dus ook belangrijk om te weten hoe veel vermogen het apparaat dat je wilt laden heeft. Om je een voorbeeld te geven: je smartphone beschikt over 2100 mAh en deze ga je opladen met een powerbak van 9000 mAh. Dan kun je de smartphone dus met een volle powerbank zo’n 4 keer opladen.

Powerbanks opladen

Zoals aangegeven zijn powerbanks een soort van externe batterijen. Reuze handig om mee te nemen maar je zult dit apparaat van te voren natuurlijk wel zelf moeten opladen anders heb je er nog weinig aan. Powerbanks zijn makkelijk op te laden. De meest gebruikte manier van opladen is via usb. Met het bijgeleverde kabeltje koppel je de powerbank aan je computer waarna de powerbank opgeladen wordt. Daarnaast kun je de powerbank ook via het stopcontact opladen, vaak kun je hier gewoon het kabeltje van je smartphone voor gebruiken. Dit is overigens de snelste manier van opladen van powerbanks. Heb je toch géén tijd om daar op te wachten? Er zijn tegenwoordig ook autoladers op de markt waardoor je de powerbank gewoon onderweg op kunt laden. Lekker efficiënt dus.

Hoewel er diverse andere mogelijkheden zijn, wordt er aangeraden om het opladen van je powerbank zoveel mogelijk thuis en het liefste ‘s nachts te doen. Dit komt omdat powerbanks een vrij grote batterij capaciteit hebben en het opladen daardoor vrij lang kan duren.

Hoe werkt een powerbank

Nu je powerbank zelf helemaal opgeladen is kun je met een gerust hart op weg gaan. Je hebt immers je eigen stroom bij je en zult dus niet zonder komen te zitten. Dit gebeurt immers altijd op een moment dat het niet uitkomt. Vergeet alleen de oplaadkabel niet! Zodra je apparaat leeg is sluit je deze op je powerbank aan. Daarna druk je op de aan/uit knop en je apparaat zal opgeladen worden. Hoe lang het duurt voordat je apparaat weer volledig opgeladen is, hangt af van de capaciteit van je powerbak. Als je over bovenstaande tips goed hebt nagedacht en alles is goed op elkaar afgesteld dan is normaal gesproken een telefoon na ongeveer één uur weer volledig opgeladen.

Bedenk dus van te voren goed wat je wilt gaan laden en hoe vaak je wilt gaan laden en pas daar je powerbank op aan. Zo zul je nooit zonder stroom komen te zitten. Goede reis!

Bekijk hier een aantal tips voor het kopen van een powerbank


Top Powerbank aanbiedingen


Gerelateerde pagina's