Geüpdatet: 13 April 2024

Dagaanbiedingen blog

Hoe werkt een hogedrukreiniger?

05 April 2018

Een hoge drukreiniger is een ideaal apparaat om hardnekkig vuil te verwijderen. Een hogedrukreiniger wordt dan ook voor diverse toepassingen gebruikt zoals het reinigen van de tegels in de tuin, het wassen van de auto of het schoonmaken van de stacaravan. Hoe werkt een hogedrukreiniger? In dit artikel leggen we het uit.

Voor kleinere klussen (zoals het schoonmaken van je auto of je tuinmeubels) kun je het af met 125 bar, voor de intensievere klussen (als je de gevel of je terras gaat schoonmaken) heb je een hogere waterdruk nodig.

Je moet wél oppassen dat de waterdruk niet té hoog staat ingesteld. Dat kan tot beschadigingen leiden. De betere hogedrukreinigers beschikken vaak ook over meer accessoires (zoals extra spuitlansen, reinigingsmiddel en borstels) die het reinigingswerk vereenvoudigen.

Hoe moet ik een hogedrukreiniger bedienen?

Een hogedrukreiniger is vrij eenvoudig te bedienen. De meeste hogedrukreinigers zijn immers met een tuinslang goed aan te sluiten op de waterleiding. Daarnaast wordt de hogedrukreiniger vanzelfsprekend aangesloten op het elektriciteitsnet. Het water krijgt door een pomp in de hogedrukreiniger de gewenste kracht. Deze pomp perst het water door een metalen buis, waaraan de opening met een lanskop zit. Deze lanskop vervormt de straal naar keuze, waardoor je hiermee een dunne, brede maar vooral sterke straal water tot je beschikking hebt.

Als je het apparaat aan de kraan aansluit, is de druk bij de gewone, niet professionele, apparaten al snel 100 tot 120 bar. De maximale hoogte van de waterdruk hangt af van de kracht van het apparaat (de sterkte van de pomp). Deze druk is te regelen door het verstellen van de nozzle (de lanskop). Het is belangrijk om goed op te passen dat je niet met een té hoge druk te werk gaat.

Top Hogedrukreiniger aanbiedingen


Top Tuinslang aanbiedingen


Gerelateerde pagina's