Geüpdatet: 12 Juli 2024

Dagaanbiedingen blog

Hoe pak je een koffer in?

07 Mei 2018

Eigenlijk sta je bij iedere vakantie en/of citytrip weer voor dezelfde uitdaging om je koffer dusdanig in te pakken, dat er zoveel mogelijk in kan. Als je met de auto op pad gaat is het niet zo’n probleem als je koffer te zwaar is, of misschien zelfs helemaal niet dichtgaat. Als je met het vliegtuig reist moet je natuurlijk wél rekening houden met een bepaald gewicht en is het wel zo handig als je de ritsen gewoon kunt sluiten. Maar hoe pak je dan het beste een koffer in? Wij geven tips!

1.Wees kritisch

Kijk allereerst eens goed naar je bestemming. Wat voor weer kun je verwachten? Wat ben je van plan te gaan doen? Voor een lekkere luie zonvakantie neem je hele andere dingen mee dan als je bijvoorbeeld op safari gaat. Hetzelfde geldt voor een citytrip of een cruise. Pas je bagage op je vakantie aan. Kijk tijdens het inpakken kritisch of wat je wel of niet nodig hebt op reis. Laat daarbij het “je weet maar nooit” achterwege. Laat spullen die je niet nodig hebt gewoon thuis. Neem vooral kleding mee die je met elkaar kunt combineren.

2.Kleding oprollen

De beste manier om je kleding in te pakken is door het op te rollen. Op die manier past er veel meer in je koffer en daarnaast kreukt je kleding op die manier niet of minder snel. Eigenlijk is dit een win win situatie dus.

3.Schoenen

Schoenen nemen vaak veel plaats in in je koffer. Kijk daarom tijdens het inpakken nog eens kritisch naar wat je gaat doen en zoek daar ook je schoenen op uit. Ook hier is het belangrijk om te kunnen combineren. Rol daarbij je sokken zo plat en klein mogelijk op en stop ze in je schoenen. Op die manier bespaar je ook weer wat ruimte. Stop je schoenen in een badmuts (ligt standaard in iedere hotel badkamer) zo is de onderkant van je schoenen hygiënisch ingepakt, je loopt er tenslotte toch mee op straat.

4.(Bad)handdoeken

(Bad)handdoeken nemen vaak heel veel ruimte in je koffer in. Hoe je ze ook opvouwt er gaat altijd heel veel ruimte in je koffer verloren. Kijk daarom van te voren goed of ze in je hotel aanwezig zijn. Als dit het geval is kun je ze lekker thuis laten. Als dit niet het geval is kun je voor een paar euro een hamamdoek kopen. Deze zijn licht in gewicht, je kunt ze makkelijk oprollen zodat ze bijna geen ruimte in je koffer innemen en ze drogen ook nog eens razendsnel. Wat wil je nog meer?!

5.Lezen

Als je op vakantie bent is het natuurlijk heerlijk om een goed boek te lezen. Maar ook dit zijn gewicht en ruimtevreters. Als je een papieren versie van een boek mee wilt, kijk dan goed welk boek er echt mee móet. Het beste kun je een E-reader aanschaffen want dan kun je al je favoriete boeken meenemen. Een e-reader weegt vaak maar een paar gram. Dit is dan het gewicht van de honderden boeken die je erop kwijt kunt.

6.Toiletartikelen

Ook je toilettas neemt vaak heel veel ruimte in. Koop bij de drogist wat kleine reisflesjes en neem die mee. Zo spaar je een hoop ruimte en vaak heb je toch niet meer nodig. Als dit wel het geval is kun je ter plaatse altijd wel ergens een grote fles kopen. Een andere optie is om wat gel / wax, zonnebrandcreme of andere dingen in een lenzendoosje te doen. Ook dit bespaart je weer een hele hoop ruimte en als je maar een paar dagen weg bent heb je echt niet meer nodig.

7.Opladers en stekkers

Opladers en stekkers zijn van die dingen die je tegenwoordig eigenlijk altijd bij je moet hebben. Vaak slingeren ze door je hele koffer heen en dat is niet handig. Probeer je laders daarom weg te stoppen achter een zijvak of pak ze in langs de randen van je koffer. Een andere optie is om ze in een lege zonnebrillenkoker te bewaren, zo heb je ze altijd bij de hand. Vergeet daarnaast niet dat je in veel landen andere stopcontacten hebben dan wij dus een wereldstekker is vaak geen overbodige luxe.

8.Keukenfolie

Iedereen heeft het weleens meegemaakt. Kom je op de vakantiebestemming aan, pak je je koffer uit, is alles nat of volgesmeerd! Er heeft iets gelekt in je toilettas. Wil jij voorkomen dat je koffer nat en vies wordt, pak vloeibare producten zoals douchegel, shampoo, make-up remover enzovoort, dan nog eens extra in. Dit kan simpel door er een boterhamzakje omheen te doen, of door de dop eraf te draaien en er een stuk keukenfolie overheen te doen voordat je de dop er weer opdraait. Wat ook nog een oplossing is, is om je complete toilettas in een plastic zak in te pakken.

9.Handbagage

Stop belangrijke en waardevolle zaken ALTIJD in je handbagage. Denk hierbij aan je paspoort, je ticket, je mobiele telefoon, je rijbewijs, visum, medicijnen, sleutels, geld en creditcards. Deze zaken wil je natuurlijk altijd binnen handbereik hebben. Als je koffer weg raakt, heb je deze belangrijkste spullen nog in ieder geval wel.

10.Koffer wegen

Last but not least weeg je koffer van te voren. Niets is vervelender dan op het vliegveld aankomen en erachter komen dat je koffer te zwaar is. Je wilt je vakantie natuurlijk niet beginnen met extra kosten! Weeg daarom voordat je de deur uitgaat je koffer. Je kunt een bagage weegschaaltje kopen, maar je kunt ook gewoon op een personenweegschaal je koffer wegen. Hoe? Ga eerst zelf op de weegschaal staan zonder koffer, daarna met koffer en reken het verschil uit zodat je weet wat je koffer weegt. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan!

Instructievideo hoe pak ik mijn koffer in:


Top Reiskoffer aanbiedingen


Top Kofferset aanbiedingen


Top Trolley aanbiedingen


Gerelateerde pagina's