Geüpdatet: 29 Februari 2024

Dagaanbiedingen blog

Welke douchegel kan je het beste kiezen?

12 September 2018

Douchen doen we bijna allemaal graag. Een lekkere douche in de ochtend om wakker te worden, een douche na het sporten, een warme douche als je het ‘s winters wat fris hebt of een heerlijke warme douche om te ontspannen voordat je naar bed gaat, er zijn veel heerlijke douchemomenten De meeste van ons gebruiken daarbij een lekkere douchegel. Maar niet iedere douchegel is even goed voor je. Dit is voor het grootste gedeelte afhankelijk van welk huidtype je hebt. Welke douchegel je het beste kunt kiezen vertellen wij je in onderstaand artikel.

Verschillende huidtypes

De tijd dat we genoegen moesten nemen met een groot stuk Sunlight zeep ligt gelukkig al decennia achter ons. Vandaag de dag kunnen we kiezen uit een immens aanbod aan bad- en doucheproducten. Niet iedere douchegel is echter goed voor ieder huidtype en verschillende huidtypes hebben verschillende behoeftes. We kunnen de huid in 4 types verdelen:

 • Een droge huid Je hebt een droge huid als de huidcellen niet genoeg talg afscheiden. De huid voelt daardoor strak aan, kan schilferig zijn en heeft een matte kleur. Bij een droge huid zijn de poriën nauwelijks zichtbaar en ben je extreem gevoelig voor zon, wind en koude temperaturen. Een droge huid heeft een mooie, fijne structuur en onzuiverheden zijn zeldzaam.
 • Een normale huid De normale huid bestaat uit een soepele, gladde huid. Door een goede doorbloeding zijn er geen vette of schilferige delen. De normale huid heeft een gelijkmatige, matte glans, waarbij de poriën weliswaar zichtbaar zijn, maar niet verwijd. De normale huid is goed in balans.
 • Vette huid De vette, onzuivere huid is vaak wat dikker en glimt meer doordat er een flinterdun vetlaagje (talg) op de huid ligt. Ze heeft meestal wijde, zichtbare poriën en kan gevoelig zijn voor verstoppingen en onzuiverheden zoals puistjes en mee-eters. De teint is meestal vaal en flets. Het voordeel van dit huidtype is dat er minder snel rimpelvorming optreedt.
 • Gevoelige huid De gevoelige huid is snel geïrriteerd en zeer gevoelig voor weersinvloeden. De haarvaatjes zijn vaak overgevoelig (couperose) en de rode, vlekkerige huid kan soms branderig aanvoelen. Ook deze huid kan droog en strak aanvoelen. Allergische reacties voor cosmetica producten komen vaak voor.
 • Welke douchegel voor welk huidtype?

  Als je vastgesteld hebt wat voor huidtype je hebt, kun je veel beter een keuze maken voor de juiste douchegels. De beste douchegel is vrij van agressieve was stoffen (zoals sodium, lauryl, en sulfate) en stoffen om het zo lang mogelijk houdbaar te houden zoals methylisothiazolinone. Ook een douchegel zonder parfum is stukken beter voor je huid al snappen wij natuurlijk wel dat een lekker ruikende douchegel toch altijd de voorkeur heeft.

 • Als je een droge huid hebt, is het reinigen met olie de beste keuze. Olie droogt de huid niet uit en verwijdert heel eenvoudig dat laagje talg, dode huidschilfers en bacteriën zonder je huid te irriteren of uit te drogen. Bovendien blijft er altijd een dun laagje van de olie op je huid achter, zodat deze goed gehydrateerd blijft. Kijk hiervoor naar douchegels waarin arganolie, Ylangolie, macademia- of olijfolie in verwerkt zit
 • Als je het geluk hebt over een normale huid te beschikken, dan kun je vrijwel elke soort douchegel gebruiken die er op de markt is. Houdt er wel rekening mee dat douchegels die speciaal gemaakt zijn voor een vettige huid, je huid wel wat meer kunnen uitdrogen. Het is dan wel verstandig om nar het douchen nog een body crème te gebruiken.
 • Heb je een vette huid, dan kun je de meeste douchegels ongestoord gebruiken. Het beste is wel om een douchegel speciaal voor een vette huid te kiezen omdat deze de huid iets uitdroogt. Een andere optie is om Beldi zeep te gebruiken. Dit wordt gemaakt van natuurlijke ingrediënten zoals kokosolie, zwarte olijven, bananenbladeren en eucalyptusextracten. De zeep heeft zuiverende eigenschappen en is goed tegen allerlei huidkwaaltjes zoals puistjes.
 • Mensen met een gevoelige huid kunnen het beste voor douchegels met aloë vera of komkommer kiezen. Deze verfrissen je huid en irriteren je huid niet.
 • Bekijk hier hoe douchegels gemaakt worden


  Top Douchegel aanbiedingen


  Gerelateerde pagina's