Geüpdatet: 23 Mei 2024

Dagaanbiedingen blog

Waar moet je op letten als je een gaming laptop koopt?

06 Mei 2019

Als jij een fanatieke gamer bent, wil je natuurlijk ook pc waar je jouw favoriete games op kunt afspelen. Hoewel desktop pc’s de beste game-ervaring bieden, is het soms fijn om je spelmachine mee te kunnen nemen. In dat geval kan een gaming laptop kopen het overwegen waard zijn. Veel fanatieke gamers vragen zich echter af waar ze op moeten letten als ze een gaming laptop kopen. In laptop land zijn 1001 opties verkrijgbaar met allemaal een ander prijskaartje. Het feit dat er zware games op de laptop gespeeld gaan worden, maakt de keus helaas niet veel gemakkelijker. Wij gaan je dus in deze blog op weg helpen naar de ultieme mobile game ervaring.

Waarom een gaming laptop?

Onze wereld gaat steeds sneller en sneller lijkt het wel. De innovaties volgen elkaar in een sneltrein vaart op en het werken van vandaag is zeker niet meer zoals het 10 jaar geleden was. Waar de meeste mensen “vroeger” een 9 tot 5 baan op kantoor hadden, beschikking hadden over zo’n 5 weken vakantie per jaar en de meeste tijd in Nederland door brachten, veranderen steeds meer mensen in digital nomads zoals dat zo mooi heet. De term “digital nomads” wil zeggen dat je door alle innovatieve ontwikkelingen op zo goed als iedere locatie ter wereld kunt werken, zolang er maar internet is. Als je locatie onafhankelijk kunt werken, kun je uiteraard ook op iedere locatie gamen.

Waar we vroeger dus relatief veel thuis waren en een desktop pc volstond, is dat tegenwoordig dus niet meer het geval. We willen niet alleen onze pc mee kunnen nemen maar de fervente gamers willen de wereld over trekken én hun games kunnen blijven spelen. Dan is het natuurlijk fijn als je over een laptop beschikt die dit allemaal aan kan. Een zogenaamde gaming laptop is dan zeker de juiste keuze, aangezien je je games niet op iedere laptop kunt spelen.

Wat is een gaming laptop?

Natuurlijk kun je iedere laptop wel een spelletje spelen. Een gaming laptop is echter een laptop die speciaal is gemaakt om op te gamen, dus om zware spellen op te spelen. Spellen kunnen op deze laptops gespeeld worden op de hoogste instellingen en met een hoog aantal Frames Per Seconde (FPS). Speel je namelijk games op een laptop die niet geschikt is om op te gamen, dan is de kans groot dat het spel niet op de juiste wijze weergegeven wordt. Daarbij kun je denken aan langzame reacties, haperend beeld, je laptop die vastloopt, foutmeldingen en een hele hoop andere zaken waar je niet op zit te wachten. Allemaal omdat je hardware het spel niet goed genoeg en snel genoeg kan verwerken. Gaming laptops kenmerken zich dus door krachtige hardware en een relatief groot scherm.

Waar moet je op letten als je een gaming laptop koopt?

Gaming laptops bevatten een uitstekende hardware zodat je kunt gamen op maximale instellingen met hoog aantal FPS. Dit zorgt voor de ultieme game ervaring bij grafisch zware games. Je kunt dus rustig minecraft of andere zware spellen op je gaming laptop spelen.

Deze onderdelen zorgen er echter ook voor dat de laptop goed te gebruiken is voor andere doeleinden. Zo zijn ze ideaal voor multimedia toepassingen zoals het bewerken van foto’s, het maken van een design in bijvoorbeeld Photoshop & Illustrator en het bewerken van video’s. Daarnaast maakt de sterke hardware een gaming laptop toekomstbestendig. Dit betekent dat je minder snel een nieuwe laptop hoeft te kopen en je jaren vooruit kunt.

Grafische kaart voor gaming laptops

Als je een gaming laptop gaat kopen, zijn er een aantal zaken waar je even op moet letten. Eén van die zaken is bijvoorbeeld de grafische kaart. Deze kaart een enorm belangrijk onderdeel. Dit stuk hardware zorgt voor de weergave van het beeld op je beeldscherm. De kaart doet dit door de data om te zetten in een signaal dat je monitor herkent. Hoe beter de grafische kaart, des te sneller en vloeiender het beeld weergegeven kan worden. Dit onderdeel maakt het verschil of je games op 6 of 60 frames per seconde kunt spelen.

Het volgende is het RAM geheugen. Dit is is één van de belangrijkste ondersteunende factoren voor de prestaties van je gaming laptop. Het RAM geheugen zorgt ervoor dat je laptop taken sneller en vloeiender kan laten verlopen, vooral wanneer je verschillende programma’s open hebt staan. Het is belangrijk dat je minimaal 8 GB aan RAM geheugen hebt voor de ultieme ervaring. Meer is natuurlijk altijd beter.

De processor is natuurlijk ook een belangrijk onderdeel. De processor zorgt ervoor dat de laptop snel en efficiënt zijn taken uitvoert en of je laptop zuinig in stroomverbruik is. De meest voorkomende processoren in een gaming laptop zijn de Intel Core i5 of Intel Core i7 processor.

Als laatste is de opslag natuurlijk een belangrijk punt. Een SSD opslag zorgt voor het snel inladen van bestanden. Hierdoor reduceer je de kans op lag tijdens het spelen en starten de games sneller op. Lag is het fenomeen dat optreedt als je op het Internet speelt en het spel door hevig Internetverkeer vertraagt. Het spel gaat plots veel trager en kan soms haperen. Daarnaast is de opslag belangrijk omdat je voldoende ruimte moet hebben om games te kunnen installeren. Tegenwoordig zijn er (zoals je waarschijnlijk wel weet) games die op kunnen lopen tot meer dan 80GB aan opslagruimte. Als je op deze, en alle bovengenoemde factoren let bij de aankoop van een gaming laptop, zul je iedere game kunnen spelen, op iedere plek op deze wereld.

Bekijk hier de top 3 gaming laptops van 2019


Top Gaming laptop aanbiedingen


Top Koptelefoon aanbiedingen


Top Gamestoel aanbiedingen


Gerelateerde pagina's