Geüpdatet: 19 Mei 2024

Dagaanbiedingen blog

Wat is de beste tent voor festivals?

29 Juli 2019

Festival nachten zijn over het algemeen erg kort, maar áls je dan je tent op zoekt wil je natuurlijk wel comfortabel, droog en lekker liggen om een paar uurtjes welverdiende slaap te pakken. Eigenlijk is je tent dus zo beetje het belangrijkste onderdeel van je kampeeruitrusting. In dit artikel gaan wij je vertellen waar je op moet letten bij aankoop van een festivaltent én hebben we een overzicht gemaakt van de beste tenten voor festivals. Lees dus gauw verder want je volgende festival is vast al geboekt!

Gemakkelijk opzetten

Laten we bij het begin beginnen. Je komt naar een festival voor de muziek, de sfeer en om een geweldige tijd te hebben. Puzzelen met tentstokken of moeten sjouwen met een loeizware tent is dus geen optie. Het is dus belangrijk dat je voor een festivaltent kiest die licht van gewicht is en die je in mum van tijd kunt opzetten. De meest gekozen soorten zijn, koepeltentjes of een pop-uptent. Als je op de camping arriveert, is het natuurlijk erg handig als je je tent binnen een kort tijdsbestek in je eentje kunt opzetten. Dan kan het feest vrijwel direct beginnen.

Wind en waterdicht is geen overbodige luxe

De weersomstandigheden op festivals willen nog wel eens wisselen, we wonen tenslotte in Nederland en niets is hier zo veranderlijk als het weer. Zo kan het gebeuren dat je de ene dag in de brandende zon staat, maar kan het de volgende dag flink tekeer gaan qua storm, regen hagel buien, onweer en ga zo maar door. Ook al slaap je vaak niet veel tijdens een festival, de uren die je in je tent ligt wil je toch een beetje comfortabel en vooral ook droog doorbrengen. Het is verstandig een extra grondzeil of een plastic zeil mee te nemen om onder je tent te leggen. Dan kan er geen vocht en kou van onderen optrekken. Daarnaast moeten je tentstokken, scheerlijnen en de haringen vrij robuust zijn zodat ze niet bij de eerste de beste windvlaag kapot gaan.

Goedkoop en weg te gooien

Vaak zijn festival kaartjes niet goedkoop. Daar komt bij dat je ook een aantal dagen zult moeten eten en vooral drinken op het festivalterrein. Natuurlijk kun je van alles meenemen maar een hoop kosten maak je toch. Je zit er dan vaak iet op te wachten om ook nog eens een dure festival tent te moeten aanschaffen. Veel mensen hebben na afloop, als ze brak en bekaf zijn, geen zin meer om de tent op te vouwen en in te pakken. Denk jij er net zo over? Ga dan voor een goedkope tent die je na afloop kunt weggooien.

Ruimte voor hoeveel mensen?

Op een festival moet je het sowieso met minder luxe stellen dan thuis, daar ontkom je gewoon niet aan. Een beetje ruimte en comfort is dan wel zo fijn. Ga je alleen of hebben jullie afgesproken dat ieder zijn eigen tent meeneemt? Ga dan voor een festivaltent voor minimaal twee personen. Je kunt dan naast je slaapmat of luchtbed ook je tas of rugzak goed kwijt, je kunt je nét even iets makkelijker bewegen én last but not least je weet natuurlijk nooit wie je op het festival tegenkomt.

Wat is de beste tent voor festivals?

Er zijn diverse merken, soorten en maten festivaltenten verkrijgbaar. Allemaal met verschillende prijsstellingen, verschillende groottes en verschillende mogelijkheden. Wil je zeker zijn dat je de beste tent voor festivals kiest? Maak dan de keuze voor één van de festivaltenten uit het onderstaande lijstje. Het lijstje staat in een willekeurige volgorde omdat we ervoor gekozen hebben om tenten van diverse prijsklassen in dit rijtje op te nemen.

Bekijk hier: 10 beste tenten ter wereld!


Top Popup tent aanbiedingen


Top 2 persoons tent aanbiedingen


Top 3 persoons tent aanbiedingen


Gerelateerde pagina's