Geüpdatet: 20 Mei 2024

Dagaanbiedingen blog

Hoe maak ik mijn tablet scherm schoon?

07 Juni 2018

Je kunt het eigenlijk niet voorkomen, je scherm van je tablet zal op een gegeven moment vies worden. Zeker een touchscreen zul je geregeld moeten schoonmaken. Hoe kun je dit het beste doen? In dit artikel vertellen we je hoe je je tabletscherm schoon kan maken.

De beste manier om je scherm schoon te maken is met een microvezeldoekje. Het scherm van een tablet is meestal minder kwetsbaar dan een scherm van bijvoorbeeld een monitor, maar toch moet je oppassen met het schoonmaken hiervan. Veel tablets zijn voorzien van een speciale oleophobic coating. Dit is een coating die je scherm bestand maakt tegen vette vingers. Deze vingerafdrukken zijn meestal dan ook makkelijk weg te poetsen. Hierdoor is een microvezeldoekje vaak voldoende om je scherm weer schoon te krijgen.

Je kunt een scherm (met én zonder) oleophobic coating snel beschadigen als je deze probeert schoon te maken met schoonmaakmiddel. Dit wordt dan ook zeer afgeraden. Als je scherm niet schoon te poetsen is met een microvezeldoekje, dan kan het zijn dat je oleophobic coating beschadigt of versleten is. Eventueel water op dat op je scherm terecht komt zal dan niet samenklonteren en een druppel vormen. Je kunt dan kiezen voor een screenprotector of een vloeibare oleophobic coating die je op je scherm kunt aanbrengen. Daarna kun je het scherm weer eenvoudig schoonhouden.

tabletscherm schoonmaken


Top Tablet aanbiedingen


Gerelateerde pagina's