Geüpdatet: 1 Maart 2024

Dagaanbiedingen blog

Tips voor het kopen van een combimagnetron

16 Februari 2018

Vroeger toen er nog niet zoveel keuken apparaten waren, moest je een keuze maken tussen een oven en een magnetron. Tegenwoordig is dat anders. Je kunt deze apparaten combineren in de combimagnetron. Hierin is zeer veel keuze want ook bij combimagnetrons zijn inmiddels al weer 2 versies op de markt waarbij de combi oven zich meer richt op het oven gebruik, en de combi magnetron zich meer op het magnetron gebruik. In dit artikel vind je tips voor het kopen van een magnetron.

Bekijk hier de kooptips:

Wat is een combimagnetron?

Een combimagnetron is zoals de naam al aangeeft een kruising tussen een oven en een magnetron. De multifunctionaliteit van de combimagnetron is dat je van ontdooien tot het bereiden van gerecht eigenlijk alles kunt doen in één keukenapparaat. Dit multifunctionele apparaat combineert microgolfenergie met een grill en convectiewarmte. Hiermee is deze magnetron een stuk sneller dan de gewone magnetron en heeft veel meer functies.

De combimagnetron heeft afhankelijk van het model de volgende functies:

 

  • Convectiewarmte onder en boven (de normale oven functie);
  • Grillfunctie die voor het korstje zorgt door grote hitte van boven;
  • Magnetronfunctie voor ontdooien of opwarmen van eten;
  • Stoomfunctie die water verhit tot kookpunt en het daar houdt, waardoor met behoud van smaak en vitamines snel kan wordt verhit;
  • Crisp functie die de magnetronfunctie combineert met een speciale onderplaat voor het krokant opwarmen van bijvoorbeeld pizza’s.

 

Crisp functie van de combimagnetron

De crisp functie is een patent van de merken Bauknecht en Whirlpool. Het is een speciale magnetron functie die gebruik maakt van zowel de magnetron als de gril. Gerechten krijgen hiermee in korte tijd een krokant en crispy laagje. Denk hierbij aan een knapperige pizzabodem, een knapperige kip, een krokant laagje op de lasagne en nog veel meer. Zelfs frietjes worden met deze functie extra knapperig. De crisp functie versnelt het bakproces waardoor je in korte tijd krokante gerechten bereidt.

Functionaliteiten van een combimagnetron

Een combimagnetron is erg eenvoudig in het gebruik. Veel combimagnetrons hebben uitgebreide functionaliteiten waardoor je geen ster in de keuken hoeft te zijn om eten klaar te maken. Een combimagnetron heeft veel automatische functies en mogelijkheden. Dit gaat natuurlijk veel verder dan de tijdsindicatie en de kookwekker die op de combimagnetron zit. Denk hierbij aan de automatische meedenk functie. Je hoeft alleen maar het gewicht en het soort voedsel in te voeren en de combimagnetron geeft aan hoeveel tijd er kwijt is om het eten te ontdooien en/ of te verwarmen. Met een snelle boost start, gaat de magnetron vanzelf 1 minuut in werking. De verwerkingstijd is eenvoudig aan te passen zonder dat je de magnetron moet stoppen en alles opnieuw moet instellen.

Daarbij zijn er magnetrons die je dusdanig kan instellen dat ze op een ingestelde tijd zullen starten met hun “opdracht” en meerdere opdrachten achter elkaar kunnen uitvoeren. Andere magnetrons kunnen door de dampen die vrijkomen bij het koken, de kooktijd bepalen. Tot slot is het voor ouders van jonge kinderen wellicht verstandig om te kiezen voor een combimagnetron met kinderslot. Omdat het vaak beter is om te voorkomen dan te genezen.

Top Combimagnetron aanbiedingen


Top Magnetron aanbiedingen


Gerelateerde pagina's