Geüpdatet: 17 April 2024

Dagaanbiedingen blog

Hoe maak ik mijn Nespresso apparaat schoon?

07 Juni 2018

Je Nespresso automaat zal je op ieder moment van de dag kunnen voorzien van een heerlijk kopje koffie in de smaak naar keuze. Het is hiervoor wel belangrijk om je Nespresso apparaat goed schoon te houden en te ontkalken. Dit onderhoud is zelfs verbonden aan de garantievoorwaarden van je apparaat. Er wordt géén garantie gegeven aan een Nespresso apparaat dat door gebrek aan onderhoud gebreken gaat vertonen.

In ons leidingwater zit een gehalte aan kalk. Dit is in sommige regio’s een hoger gehalte dan in andere regio’s. Kalk kan verwarmingselementen aantasten en de werking van je apparaat beïnvloeden. Het Nespresso apparaat zal veel minder makkelijk warme koffie kunnen produceren. Daarnaast zal de koffie ook veel minder gaan smaken. Daarom is het zeker raadzaam om dit goed in de gaten te houden en het apparaat met regelmaat (minimaal twee keer per jaar maar eens in het kwartaal is een betere keuze voor kalkrijke omgevingen) te ontkalken met de juiste middelen. Er zijn speciale middelen op de markt om het Nespresso apparaat te ontkalken. Azijn wordt hiervoor afgeraden omdat dit een te agressief middel is.

Onderzoek naar beste Nespresso aanbiedingen

Vanuit Dagaanbiedingen.nl hebben we een onderzoek gedaan waar je het meest voordelig Nespresso aanbiedingen kan vinden. Zie hieronder zie je een lijst van deze webwinkels. Wij adviseren je eerst even goed dit blog door te lezen over de voor- en nadelen van een Nespresso apparaat. Onderaan dit artikel staan ook nog een aantal gewone espresso machine aanbiedingen, mocht een Nespresso apparaat niks voor je zijn.

Top Nespresso aanbiedingen


Het zal weinig mensen verbazen als we vermelden dat een Nespresso apparaat dat veelvuldig gebruikt wordt, vaker ontkalkt moet worden. Het is van belang om hier zelf goed op te letten. Niet iedere Nespresso apparaat is immers voorzien van een indicator.

Nespresso apparaat schoonmaken ontkalken in 3 simpele stappen:

Hoe ontkalk ik mijn Nespresso apparaat?

Bij het ontkalken van je Nespresso apparaat, zul je ook meteen ervoor zorgen dat deze gereinigd wordt. De werkzaamheden die hierbij verricht moeten worden staan immers in nauw verband met elkaar. Er zijn een aantal stappen die je moet zetten om je Nespresso apparaat te ontkalken.

Je moet hiervoor je apparaat aanzetten en op laten warmen. Zorg dat het apparaat volledig vrij is van gebruikte capsules. Zowel de capsule houder als het opvangbakje moet leeg zijn. Daarnaast moet het uitlekbakje leeg en schoon zijn.

Je kunt nu een kom of beker met een inhoud van minimaal 1 liter onder de (uitgaande) kraan waar normaal gesproken de koffie uitkomt. Vervolgens kun je het waterreservoir vullen met 500 ml water en de poeder om het apparaat te ontkalken eraan toevoegen.

Je kunt nu het Nespresso apparaat in de ontkalk modus zetten. Dit doe je door beide knoppen aan de voorkant gedurende drie seconden ingedrukt te houden. Het apparaat geeft aan dat het in de ontkalk modus zit door beide lampjes te laten knipperen. Als dit het geval is kun je de selectieknop voor een grote kop koffie selecteren.

Het water dat uit het apparaat komt kun je hergebruiken door dit opnieuw in het waterreservoir te gieten en wederom de selectieknop voor een grote kop koffie te selecteren. Nadat je deze twee handelingen hebt uitgevoerd kun je het water weggooien en schoon water in het waterreservoir plaatsen. Ook nu weer druk je de knop in waarmee je aangeeft dat je een grote kop selecteert. Dit doe je in dit geval om het apparaat goed door te spoelen om te voorkomen dat je resten ontkalkingsmiddel in je koffie proeft. Na deze handelingen enkele keren uitgevoerd te hebben, kun je ook het waterreservoir bakje schoon en droog maken.

Als je klaar bent met het ontkalken en schoonmaken van je Nespresso apparaat kun je weer drie seconden lang de beide knoppen aan de voorzijde van het apparaat ingedrukt houden. Op deze manier verlaat je het ontkalk menu en kun je weer een lange tijd genieten van een lekkere, hete kop koffie.

Top Espressomachines 2019


Gerelateerde pagina's