Geüpdatet: 25 Mei 2024

Dagaanbiedingen blog

Wat voor grasmaaier heb ik nodig?

07 Mei 2018

Het is verstandig om je even te verdiepen in de keuzemogelijkheden voordat je een grasmaaier aanschaft. Er zijn immers diverse grasmaaiers waaruit je kunt kiezen. Wat voor grasmaaier jij nodig hebt, hangt immers af van een aantal factoren. Denk hierbij aan het formaat van het grasveld, of het een vlakke ondergrond betreft en of je stroomvoorzieningen hebt.

Er zijn vijf soorten grasmaaiers verkrijgbaar:

 • De handgrasmaaier;
 • De elektrische grasmaaier;
 • De accugrasmaaier;
 • De benzinegrasmaaier;
 • De robotgrasmaaier.
 • Tips and tricks:

  Grasmaaier voor een kleinere- en middelgrote tuin

  Een handmaaier is het voordeligst in aanschaf, vanzelfsprekend het meest milieubewust en maakt weinig tot geen geluid. Het nadeel is dat het de meest arbeidsintensieve methode is van grasmaaien en daardoor dus niet zo handig voor een grote oppervlakte.

  Voor een middelgrote tuin is een accu- of een elektrische grasmaaier verstandiger. Dit soort grasmaaiers zijn tegen een relatief voordelige prijs verkrijgbaar. De motor is redelijk krachtig en heeft niet een overdreven hard geluidsniveau. Het nadeel is echter wel dat je afhankelijk bent van een stroompunt en rekening moet houden met een snoer. Je hebt meer bewegingsvrijheid met een accumaaier, maar hierbij ben je weer afhankelijk van je accucapaciteit.

  Grasmaaier voor de grotere tuin

  Voor een grotere tuin (vanaf 251 m²) is een grasmaaier met een benzinemotor geschikt. Deze maaier is krachtiger door een zwaardere motor. Dit is ook hoorbaar door het hardere geluid dat deze produceert. Als je de voorkeur geeft om het maaien volledig automatisch te laten uitvoeren, kun je kiezen voor een robotmaaier. Deze zal het gazon volledig zelfstandig voor je maaien. Je zult begrijpen dat dit wel een fors hogere investering is.

  Ondergrond van je tuin

  Een andere criteria voor welke grasmaaier je nodig hebt is de ondergrond van je tuin. Je kunt immers kiezen uit wielmaaiers of zweefmaaiers. De naam geeft het als aan: een wielmaaier rol je naar de juiste plek, de zweefmaaier moet je tillen en zal iets van de grond opstijgen door de roterende werking van de messen. Een zweefmaaier is wendbaarder en is uitstekend geschikt voor het maaien van een slootkant, maar niet voor een oneffen terrein. In dit laatste geval kun je beter kiezen voor de (vaker gebruikte) wielmaaier.

  Welke grasmaaier heb ik nodig?

  Zoals je ziet hangt de keuze voor welke grasmaaier je nodig hebt af van diverse factoren. Het is dan ook verstandig om hier even goed naar te kijken voordat je je keuze maakt. Op deze manier zorg jij ervoor dat het gras van de buurman nu eens niet groener is.

  Top Grasmaaier aanbiedingen


  Top Robot grasmaaier aanbiedingen


  Gerelateerde pagina's