Geüpdatet: 5 Maart 2024

Dagaanbiedingen blog

Wat is een contactgrill en wat kan je ermee?

27 November 2018

Een contactgrill is een ontzettend handig apparaat waar je veel verschillende gerechten mee kan bereiden. Het valt het beste te vergelijken met een tosti-ijzer, maar dan een stuk groter. Zowel aan de boven- als aan de onderkant is een grillplaat bevestigd die wordt verwarmd. Tussen deze twee grillplaten kan je de gerechten grillen die je wil bereiden. Er zijn ook luxere grillplaten waarbij je handmatig de temperatuur in kan stellen en er een handige timer ingebouwd is.

Wat kan je met een contactgrill

Met een contactgrill kan je allerlei ontzettend lekkere gerechten bereiden, de contactgrill is voor een aantal gerechten heel erg geschikt, namelijk:

 • Tosti’s: Een grillplaat is uitermate geschikt voor het bereiden van tosti’s doordat de contractgrill een groot grilloppervlakte heeft. Er kunnen dus meer dan twee tosti’s tegelijk klaar gemaakt worden en ze komen er ook nog eens een stuk mooier uit dan uit een tosti-ijzer.
 • Panini’s: Met de meeste contactgrills kan je zonder problemen panini’s bereiden. Het maakt niet uit wat voor soort broodje je als basis wil gebruiken, alles kan. Je kan op hierdoor eindeloos variëren met verschillende soorten brood en veel verschillende ingrediënten waardoor je iedere keer iets nieuws op tafel kan zetten.
 • Vlees en vis grillen: Naast dat dit gewoon heel lekker is, is het ook nog eens een stuk gezonder. Wanneer je vlees of vis op de grilplaat bereid hoef je namelijk nauwelijks boter of olie te gebruiken. Hierdoor bevatten deze gerechten dus een stuk minder vet dan wanneer je het vlees of de vis in een gewone pan bereid.
 • Groenten grillen: Ook het grillen van groenten gaat erg makkelijk met een contactgrill. Het duurt niet lang en het smaakt heerlijk. Vooral tomaten, paprika en ui zijn erg lekker van de contactgrill.
 • Als laatste kan je de contactgrill ook als tafelgrill gebruiken. Sommige contactgrills kan je namelijk helemaal open klappen zodat je deze op tafel kan zetten en je een soort tafelgrill krijgt. Dit is natuurlijk een super gezellige manier om lekker samen te eten.

  Waar moet je op letten bij het kopen van een contactgrill?

  Als je een contactgrill wil kopen is het handig om op een aantal punten te letten, namelijk:

 • Afneembare grillplaten: Dit is namelijk erg makkelijk wanneer je de contactgrill schoon wil maken.
 • Verwisselbare grillplaten: Sommige contactgrills hebben verschillende grillplaten, met ribbels, vlakke platen en speciale grillplaten voor wafels. Wil je geen wafels maken, dan is een geribbelde plaat prima voor alle andere gerechten die je klaar kan maken.
 • Zwevende bovenplaat: Dit zorgt ervoor dat je gerechten niet platgedrukt worden doordat ze eigenlijk niet tussen de twee platen passen.
 • Bekijk hier hoe je kan koken met de contactgrill


  Top Contactgril aanbiedingen


  Gerelateerde pagina's