Geüpdatet: 20 April 2024

Dagaanbiedingen blog

Hoe moet je een regendouche installeren?

01 November 2018

Iedereen kent wel het gevoel (met name in de winter) dat je na een koude drukke dag niets liever wilt dan naar huis gaan om onder een warme douche te stappen. Op zo’n moment is niets lekkerder dan heerlijk ontspannen in je eigen wellness badkamer met regendouche. Klinkt allemaal erg leuk natuurlijk maar veel mensen zien op tegen de installatie van zo’n douche en zijn bang dat hier hele verbouwingen aan te pas komen. In deze blog gaan we je vertellen hoe je een regendouche moet installeren en zul je zien dat niet de hele muur open hoeft om zo’n heerlijke wellness beleving in je eigen badkamer te creëren.

Waarom kiezen voor een regendouche

Een regendouche is een grote luxe douchekop met veel waterstralen. Het geeft je een gevoel alsof je onder een warme tropische regenbui staat. Onder deze douche kun je je heerlijk ontspannen. Het geeft je een optimaal wellness gevoel in je eigen huis. Een regendouche is in verschillende vormen en maten verkrijgbaar. De meest voorkomende vormen zijn rond en vierkant. De doorsnedes variëren van circa 15 tot 50cm.

Ga je dus een nieuwe badkamer aanschaffen is een regendouche zeker een overweging waard. Bij een inbouw regendouche zie je namelijk alleen de douchekop, de knoppen voor de kraan en de eventuele handdouche om je haar uit te spoelen. Dit zorgt ervoor dat je sanitaire ruimte een strakke, moderne en luxe uitstraling krijgt.

Wél een regendouche maar géén verbouwing

Veel mensen willen wel graag het genot van een regendouche, maar zitten absoluut niet te wachten op een hele verbouwing van hun badkamer. Logisch natuurlijk want zo’n verbouwing brengt een hoop troep en narigheid met zich mee. Dan hebben we het nog niet eens over de kosten.

Gelukkig kun je tegenwoordig ook kiezen voor een zogenaamde showerpipe. Een showerpipe is een douchestang met een regendouchekop en een opbouw douchekraan. Deze is gemakkelijk te monteren op de huidige aansluitingen in je badkamer. Zo kun jij zonder je hele badkamer open te breken een heerlijke wellness ruimte in je huis creëren.

Zaken om op te letten bij het installeren van een regendouche

Een showerpipe wordt normaal gesproken geleverd als een all-in pakket. Dit wil zeggen dat alle benodigdheden erbij zitten. Controleer voordat je aan de slag gaat wel even of alles compleet is zodat je tijdens het installeren van je regendouche niet terug naar de winkel hoeft. Dit kun je uiteraard doen door de handleiding goed door te nemen. Een goede voorbereiding is immers altijd het halve werk.

Om te beginnen, en dat is waarschijnlijk het intrappen van een open deur maar voor alle zekerheid vermelden we het toch, moet je de hoofdkraan afsluiten. Dit zorgt ervoor dat je badkamer niet in no time blank staat en het water ongecontroleerd uit de muur spuit op het moment dat je je oude kraan weg haalt.

Daarna begin je met het monteren van de shower pipe oftewel de douchstang. Als eerste schuif je de muurbevestigingen, de houder voor de handdouche en eventueel de zeephouder op de stang. Als dat gedaan is kun je bepalen op welke plek aan de muur je de shower pipe vast gaat schroeven. Hou er rekening mee dat de onderkant later op je thermostatische kraan aangesloten moet worden, dus monteer de stang niet te hoog.

Teken op de muur de gaatjes van de muurbevestigingen uit. Hierdoor weet je waar je zo meteen moet boren. Check met behulp van een waterpas of de pipe recht komt te hangen. Niets is zo vervelend om de boel weer los te moeten schroeven naderhand. Boor de gaten en monteer de stang aan de muur.

Als je dit eenmaal gedaan hebt, kun je de regendouchekop installeren. Vergeet niet om een rubberen dichtingsringetje te plaatsen voordat je de douchekop aan de shower pipe schroeft. Dit is om lekken te voorkomen. Als je dit gedaan hebt, kun je ook de handdouche op dezelfde manier aansluiten en in de houder plaatsen. Als laatste sluit je de thermostatische kraan aan en douchen maar.

Wees je er wel van bewust dat met een regendouche je waterverbruik wat zal toenemen. Als je erover na denkt, is dat natuurlijk ook wel logisch. Een regendouchekop is immer groter dan een gewone douchekop. Check ook even of het afvoer putje de grotere hoeveelheid water aan kan. Het zou natuurlijk vervelend zijn als dat extra water niet snel genoeg weg kan lopen waardoor je niet alleen een wellness douche tot je beschikking hebt, maar tegelijkertijd ook een zwembad. Dat kan niet helemaal de bedoeling zijn als je een regendouche gaat installeren. Hier wil je immers optimaal van genieten!

Bekijk hier hoe je een regendouche moet installeren


Top Regendouche aanbiedingen


Gerelateerde pagina's