Geüpdatet: 12 Juli 2024

Dagaanbiedingen blog

Hoe gebruik je een hogedrukreiniger?

05 April 2018

Een hogedrukreiniger is uitstekend geschikt om hardnekkig vuil te verwijderen met behulp van een hoge waterdruk. Een hogedrukreiniger is dan ook eenvoudig te gebruiken. Daarnaast zorgt dit apparaat ervoor dat je op een zeer efficiënte manier met water omgaat. In dit artikel leggen we je uit hoe je een hogedrukreiniger gebruikt.

Een hogedrukreiniger kun je aansluiten op het elektriciteitsnet en op de waterleiding. Als je dit gedaan hebt, kun je het gewenste hulpstuk aan je hogedrukreiniger koppelen. Dit kan een lanskop zijn, maar ook een borstel of een andere accessoire. Hierna kun je het reservoir voor reinigingsmiddel vullen. Daarna kun je de kraan opendraaien en de stekker in het stopcontact steken. Als je de gewenste druk hebt ingesteld met de hiervoor bestemde instelknop kun je aan de gang.

Hogedrukreiniger bedienen

In deze machine zit een pomp die het water met kracht naar een spuitlans en de bijbehorende lanskop perst. Deze lanskop zorgt ervoor dat het water in een dunne, brede en vooral sterke straal water naar buiten komt. De waterdruk kun je zelf instellen. Als je met een té hoge druk werkt, kun je hierdoor beschadigingen veroorzaken. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Voor de relatief kleinere klussen heb je maximaal 125 bar (eenheid voor waterdruk) nodig, maar voor de meer intensieve klussen zul je hierboven zitten.

Doordat je op de machine de druk kunt bedienen en ook de waterkraan aan en uit kunt zetten, kun je ook vrij eenvoudig van hulpstuk wisselen. Dit is ideaal voor het wassen van een auto waarbij je zowel de borstel als de lanskop gebruikt, het reinigen van een terras waarbij je de roterende borstels en de lanskop kunt gebruiken of het schoonmaken van de vuilnisbakken. Daarnaast kun je de hogedrukreiniger ook gebruiken voor het ontstoppen van het riool.

Top Hogedrukreiniger aanbiedingen


Top Tuinslang aanbiedingen


Gerelateerde pagina's