Geüpdatet: 13 April 2024

Dagaanbiedingen blog

Het beste koffiezetapparaat van dit moment?

13 November 2020

Het beste koffiezetapparaat van dit moment?

Wie wordt er nu niet blij van de geur van verse koffie? In bijna elk Nederlands huishouden staat een koffiezetapparaat om de dag goed mee te beginnen. Zoveel mensen, zoveel voorkeuren, en daarom kom je het koffiezetapparaat in allerlei uitvoeringen tegen.

Wat is koffie? ?

Koffie is een warme drank die wordt gebrouwen van heet water en geroosterde zaden van de koffieplant. In tegenstelling tot wat velen denken draagt de koffieplant geen bonen maar bessen. Na het oogsten worden de zaden eerst gedroogd en daarna geroosterd. Daardoor krijgt koffie zijn specifieke smaak. De koffieplant komt oorspronkelijk uit de steek rond Ethiopiƫ en Jemen, en heeft zich van daaruit verspreid over het midden oosten.

Geschiedenis van het kopje koffie?

Het is daarom niet vreemd dat de drank koffie ook is ontdekt in het Midden-Oosten. De legende vertelt over een geitenhoeder die opmerkte dat zijn geiten wel heel actief werden na het eten van een bepaald soort bessen. Hij vertelde zijn ervaring aan een monnik van een naburig klooster, die de proef op de som nam en een drankje brouwde met de bessen. Het drankje zorgde ervoor dat de monniken wakker konden blijven tijdens de lange gebedsdiensten, en werd steeds vaker gebrouwen. Na verloop van tijd ontdekte men dat het drankje nog beter smaakte nadat de bessen eerst gebrand waren. Pas in de middeleeuwen kwam koffie naar Europa, waar men het eerst met wantrouwen aankeek. Maar al snel accepteerden ook de Europeanen het heerlijke verkwikkende drankje.

Koffie zetten met een koffiezetapparaat?

Vroeger zette men koffie door heet water over de vermalen bonen te schenken. Later kwamen de percolators en cafetieres die ervoor zorgden dat er geen koffieprut in je kopje terecht kwam. In het begin van de vorige eeuw werd in Italiƫ de mokkapot uitgevonden. DE mokkapot zet je op het vuur waardoor er heet water onder druk door de gemalen koffie wordt geperst. Het resultaat is gelijk aan een espresso. Tegenwoordig gebruikt bijna iedereen een koffiezetapparaat. De meeste koffiezetapparaten zijn uitgerust met een koffiefilter in een houder, een uitvinding van de Duitse Melitta Bentz die de koffie wilde filteren zodat het minder bitter was. Met deze apparaten zet je koffie van gemalen koffiebonen. Je doet een aantal schepjes koffie in een filter en het apparaat druppelt er heet water overheen. Door het filter komt de koffiedrab niet terecht in je koffie. Tegenwoordig gebruiken veel mensen vanwege het gebruiksgemak een apparaat waar je koffiepads of cups in kunt doen, zoals een Senseo.

Wat is het beste koffiezetapparaat van dit moment? ?

Tegenwoordig kun je zoveel verschillende koffiezetapparaten kopen dat het lastig kan zijn om de juiste voor jou te vinden. Met name koffiezetapparaten uitgerust met een ingebouwde bonenmaalmachine zijn erg populair op het moment. Deze apparaten zijn daarnaast ook uitgerust met een melkopschuimer waarmee je ook een heerlijke cappuccino kunt zetten. Wat ook een opkomende trend is, zijn apparaten met een ingebouwd waterfilter. Door de actieve kool in het waterfilter wordt het kraanwater ontdaan van allerlei onzuiverheden en is de koffie nog beter van smaak. Ook terug van weggeweest zijn de percolator en de mokkapot. Maar welk koffiezetapparaat je ook kiest, er gaat niets boven een heerlijk kopje koffie.

Bekijk hier een video over beste koffiezetapparaat van dit moment!

Espressomachine aanbiedingen


Gerelateerde pagina's