Geüpdatet: 22 Mei 2024

Dagaanbiedingen blog

Wat is het beste boormachine merk?

29 Juli 2019

Als je een echte doe-het-zelver bent, of misschien wel je geld verdient met klussen, moet je kunnen vertrouwen op goed gereedschap. Het is soms best een opgave om uit te vinden welke merken hiervoor in aanmerking komen. Als je bijvoorbeeld naar boormachines kijkt, zal het je direct opvallen dat er veel keuze is. Wij gaan je in dit artikel meer inzicht geven in dit gereedschap en je laten zien wat het beste boormachine merk is. Uiteraard geven we je ook inzicht waar je op moet letten als je een boormachine gaat kopen.

Verschillende soorten boormachines

Boormachines zijn te verkrijgen in verschillende uitvoeringen. Zoals eigenlijk bij ieder gereedschap, is de klus die je gaat uitvoeren bepalend in de keuze welk gereedschap je gebruikt. De onderstaande weergave van de verschillende soorten boormachines geeft hier meer inzicht in:

 • Een schroef-boormachine kun je gebruiken voor zowel het boren als het schroeven in hout, metaal en zachte steensoorten. Hoe harder het metaal is, hoe lastiger dit gereedschap het zal hebben. Dit gereedschap is ook verkrijgbaar als een accu-schroevendraaier, maar deze is vaak minder krachtig.
 • Een klopboormachine is een veel zwaardere variant dan de schroef-boormachine en dus ook geschikt voor de meer hardere materialen zoals veel steensoorten. Deze machine klopt de boor in het materiaal en maakt hierbij ook een beweging in de lengterichting. De snelheid van een klopboormachine is instelbaar. Dit gereedschap heeft een hoger toerental dan de schroef-boormachine en is dan ook niet geschikt voor schroef werkzaamheden.
 • Een boorhamer is de boormachine die je nodig hebt voor het meest zware werk. Zoals de naam al aangeeft, hamert deze boormachine zich een weg door het materiaal. Een boorhamer is ook te gebruiken bij het boren van gaten in de hardste materialen.
 • Waar moet je op letten bij de aankoop van een boormachine

  Als je de boormachine hebt uitgekozen die past bij je klus, is er nog veel te kiezen over. Er zijn dan ook een aantal zaken waar je zeker op moet letten bij de aankoop van een boormachine. De prestatie van een boormachine kan worden beoordeeld op factoren als koppel en toerental. Koppel is immers een combinatie van kracht en rotatie.

  Uiteraard speelt hierin de kracht van de motor en het voltage van de eventuele accu een belangrijke rol. Een zware boormachine heeft een accu van minimaal 14,4V. Er zijn ook veel zwaardere machines te koop met 18V of zelfs meer. In de meeste gevallen betekent dit dat de boormachines een hoger maximaal toerental heeft. Boormachines met een voltage van 10,8V of 12V worden gezien als lichte modellen. Een accu-schroevendraaier heeft vaak zelfs niet meer dan 7,2V of zelfs minder. Je kunt de volgende stelregel aanhouden:

 • Een boormachine met een hoog koppel en een laag toerental is zeer geschikt om te schroeven.
 • Een boormachine met een laag koppel en een hoog toerental is zeer geschikt om te boren.
 • Je kunt kiezen voor een boormachine die je kunt aansluiten op netspanning, dus met een snoer, of voor gereedschap die waarbij je gebruik maakt van een accu. Deze laatste optie biedt je uiteraard meer bewegingsvrijheid. De capaciteit van de accu heeft overigens niets met de prestaties van de machine te maken maar wel hoe lang je het gereedschap kunt gebruiken zonder op te laden. Een capaciteit van 1,5 tot 2,5 Ah sluit goed aan op een gemiddeld (particulier) gebruik. Als je de boormachine koopt voor professionele doeleinden, kun je beter voor een zwaardere optie gaan waarbij je kunt denken aan 4 of 5 Ah.

  Tot slot is het goed om even te kijken naar de overige functionaliteiten en accessoires van de boormachine. Je kunt hierbij denken aan de mogelijkheid om de boormachine in verschillende standen te kunnen zetten en of deze voorzien is van een soft grip. Daarnaast is het goed om ook de praktische zaken mee te nemen bij het maken van je keuze zoals de mogelijkheid om de machine aan te sluiten op een snel-lader en of de boormachine wordt geleverd in een passende koffer. Dit is uiteraard altijd handig als je de boormachine vaak mee moet nemen.

  Wat is het beste boormachine merk?

  Tot slot even het antwoord op de vraag wat nu het beste boormachine merk is? Het is uiteraard lastig om hier een concreet antwoord op te geven, er zijn immers diverse grote merken op dit gebied. De meeste toonaangevende merken hebben diverse soorten boormachines, zowel met als zonder snoer.

  We zullen je op weg helpen bij het maken van je keuze door de beste boormachine merken van dit moment voor je op een rijtje te zetten. Als je kiest voor één van deze merken maak je een keuze waar je lang plezier van zult hebben. Voor de volledigheid willen we vermelden dat we het lijstje niet in een specifieke volgorde hebben weergegeven.

  Bekijk hier: beste boormachine


  Top Boormachine aanbiedingen


  Top Klopboormachine aanbiedingen


  Top Schroefboormachine aanbiedingen


  Gerelateerde pagina's