Geüpdatet: 25 Mei 2024

Klopboormachine aanbieding kopen?

Tot 50% korting op alle Klopboormachines

De klopboormachine is naast de accuboormachine de meest gebruikte boormachine van klussend Nederland. Het verschil is vooral te vinden in de bewegingen die de boor maakt. Een klopboormachine heeft de naam te danken aan de bewegingen. Deze boor draait en klopt tegelijk door bewegingen in de lengterichting. Hierdoor is dit gereedschap geschikt om te boren in hardere materialen zoals beton en hardere steensoorten. Daarnaast kun je dit gereedschap ook gebruiken om te schroeven. Het aantal Watt van een klopboormachine geeft het beschikbare vermogen aan. Het karakter van je kus zal het benodigde vermogen bepalen. Als je veelvuldig gaat boren in beton, zul je een machine met een hogere wattage nodig hebben dan op de momenten dat je gaat schroeven in hout. Daarnaast is het toerental van belang. Het is verstandig om een accuboormachine te kopen waarbij je dit toerental kunt instellen. Op deze manier kun je gedoseerd te werk gaan zonder het risico te lopen op onnodig materiaalverlies zoals bij het boren in hout. Voor boren in beton kun je beter een hoog toerental selecteren. Ook de boordiameter is een belangrijk punt waar je zeker even naar moet kijken bij het bepalen welke klopboormachine voor jou het meest geschikt is. Hoe groter deze boordiameter is, hoe eenvoudiger je je werkzaamheden je kunt uitvoeren.

Je kunt kiezen uit een klopboormachine dat met een snoer aan het stroomnetwerk aangesloten kan worden of een machine met een accu. Dit laatste is zeer geschikt als je geen stroompunt in de nabijheid tot je beschikking hebt. Het nadeel is wel dat een accu leeg kan raken. Als je kiest voor een accuboormachine die voorzien is van een accu, kun je het beste voor een Li-ion accu kiezen. Deze kun je in tegenstelling tot andere accu’s tussentijds opladen als dit uitkomt. Een andere keuzecriterium zal het gewicht van de klopboormachine zijn. Als je veel met de boormachine werkt, zal een te zware boormachine niet prettig zijn. Daarom is het verstandig om dit goed te vergelijken. Tot slot is het goed om te kijken naar de accessoires van de klopboormachine zoals een stofafzuiging. Veel klopboormachines zijn universeel zodat je je gereedschap makkelijk kunt uitbreiden. Dit heeft ook zeker betrekking op de beschikbaarheid van boren, waarbij je de keuze hebt uit boren van titanium of metaal.

Lees meer
Filter direct op merk: Makita

Filteren
Merken  
AEG

Toon alle merken


Prijs
€ 0 tot € 50
€ 50 tot € 100
€ 100 tot € 200
€ 200 tot € 500
€ 500 tot € 1000+
 
Uitgelicht
DeWALT DCK2050E2T-QW 18V Li-ion XR GR3 Accu Klopboormachine (DCD805E2T-GB)&Accu Slagschroevendraaier (DCF850E2T-GB) Combiset (2x POWERSTACK) In TSTAK Koffer
€810.00
€404.89
Laad meer klopboormachine aanbiedingen