Geüpdatet: 30 Januari 2023

Dagaanbiedingen blog

Wat voor boormachine aanschaffen voor beton?

18 Juni 2018

Boormachines zijn verkrijgbaar in diverse verschillende soorten en maten. Het karakter van de klus die uitgevoerd moet worden, zal bepalend zijn voor de keuze welke boormachine het meest geschikt is om te gebruiken. Wat voor boormachine moet je bijvoorbeeld gebruiken voor beton? In dit artikel lees je er alles over.

Boormachines kun je grofweg in twee categorieën indelen:

 • Een accuschroefboormachine
 • Een klopboormachine
 • De grootste verschillen tussen een accuschroefboormachine en een klopboormachine is te vinden in de capaciteit van de motor en bewegingen die de boor maakt. Een accuschroefboormachine maakt zowel een linksom- als rechtsom draaiende beweging en is geschikt voor het bewerken van de zachtere materialen als hout, metaal en zachte steensoorten. Een klopboormachine is beter geschikt voor het wat grovere werk.

  Boormachine die geschikt is voor beton

  Zeer hard materiaal kun je alleen bewerken met een klopboormachine of een boorhamer. Zoals de naam al aangeeft maakt een klopboormachine tegelijk zowel een draaiende als een kloppende beweging in de lengterichting. Een klopboormachine heeft een veel hoger toerental dat gemaakt wordt door een krachtigere motor. Hierdoor is deze boormachine wél geschikt voor het bewerken van hardere steensoorten. De meeste klopboormachines worden met behulp van een snoer aangesloten op het stroomnetwerk. Er zijn ook klopboormachines op de markt die op een accu werken voor de momenten dat er geen stroom in de nabijheid voorhanden is.

  Mocht een steensoort echt héél hard zijn, zoals diverse betonsoorten, kun je gebruik maken van een boorhamer. Ook deze machine zal met boor én hamer bewegingen het materiaal bewerken. De bewegingen zijn echter nóg krachtiger dan de klopboor. Voor deze krachtige machine zijn speciale SDS boren ontwikkeld. Voor particulier gebruik is een klopboor vaak een prima gereedschap voor het bewerken van beton en hardere steensoorten. Professionele gebruikers kiezen hiervoor de boorhamer omdat deze weer een stap krachtiger is. In de praktijk zal een particulier deze boor relatief weinig ter hand hoeven nemen.

  Beton boor, extreme drilling, bekijk hier:


  Top Accuboormachine aanbiedingen


  Top Klopboormachine aanbiedingen  Gerelateerde pagina's