Geüpdatet: 5 Maart 2024

Dagaanbiedingen blog

Gasbarbecue kopen: lees de tips

16 Februari 2018

Niets is zo lekker om samen met vrienden of familie heerlijk te barbecueën op een mooie zomerse dag. Je kunt kiezen om te barbecueën op de traditionele manier waarbij je gebruik maakt van houtskool of briketten, maar je kunt ook kiezen voor het gemak van een gasbarbecue In dit artikel vind je tips voor het kopen van een gasbarbecue.

Bekijk hier de kooptips van een gas BBQ:

Voordelen van een gasbarbecue

Het grote voordeel van een gasbarbecue is dat je grill vrijwel direct op temperatuur is zodat je vrijwel meteen kunt beginnen. Met een minuut of tien kan het eerste vlees op de grill. Daarnaast kun je de gasvlam zelf regelen en is deze prima te controleren. Er zijn gasbarbecues die als extra optie een thermometer in de deksel hebben, zodat je de barbecue altijd op de gewenste temperatuur kunt instellen. Gasbarbecues werken het best op een temperatuur tussen de 100 en 300 graden Celsius.

Veel mensen zien de smaak van het vlees als hét grote voordeel bij het gebruik van een gasbarbecue ten opzichte van het authentieke barbecueën op kooltjes. Op een gasbarbecue komt de smaak van het vlees goed tot z’n recht komt en proef je niet de kooltjes. Daarnaast is een gasbarbecue vrijwel onderhoudsvrij. De gasbranders hoeven niet na elk gebruik schoongemaakt te worden.

Een gasbarbecue brandt op butaan- of propaangas. Dit gas zit in navulbare flessen die goed te verkrijgen zijn. Propaangas zit in de groene flessen van 5 Kg en de wit grijze fles van 10 KG. Butaangas zit in de welbekende blauwe flessen die veel op de camping worden gebruikt. Met de juiste koppelstukken is de gasfles op een eenvoudige wijze aan te sluiten en veilig te gebruiken. Een gasdrukregelaar met gasslang zorgt voor de constante gasdruk. Hier zijn universele gasdrukregelaars (of DIN regelaars) uitstekend geschikt voor. Dit is wel belangrijk want voor een gasbarbecue heb je immers een gasdruk van 30 mbar nodig, de druk in de fles is hoger.

Gasbarbecue of buitenkeuken?

Gasbarbecues zijn verkrijgbaar in zeer veel soorten en maten. Voordat je een gasbarbecue gaat kopen is het belangrijk om te bepalen met hoeveel mensen je er gebruik van gaat maken en welke extra functies je op de gasbarbecue wilt hebben. Er zijn immers eenvoudige modellen op de markt waarbij je met twee of vier personen van gebruik kunt maken, maar ook de veel uitgebreidere modellen die ook als complete buitenkeukens kunnen worden gebruikt. De gasbarbecue heeft minder functies maar is wel een stuk voordeliger.

Modellen en extra opties van de gasbarbecue

Met betrekking tot de gasbarbecue kun je kiezen uit open en gesloten modellen. De kogelbarbecue is een klein gesloten model dat prima is om mee te nemen of te gebruiken in een kleine ruimte. Het heeft een klein compact formaat en is uitstekend om op te grillen. Daarnaast zijn er ook gasbarbecues die op poten staan, zodat je precies op de juiste werkhoogte je culinaire kookkunsten kan ontplooien. Er zijn ook gasbarbecues op wielen, die vanzelfsprekend eenvoudig te verplaatsen zijn. Je kunt ook kiezen voor gasbarbecues met werkbladen en zijtafels. Dit is ideaal om er spullen die je nodig hebt letterlijk bij de hand te hebben of eten wat klaar is even van de warmtebron te halen.

Accessoires voor gasbarbecues

Je kunt je “buiten kookgelegenheid” zo uitgebreid maken als je wilt. Er zijn diverse accessoires voor gasbarbecues verkrijgbaar die het grillen makkelijker en veiliger maken. Denk hierbij aan bak- en grillplaten, roosters, bbq gereedschap, barbecue hoezen en onderhoudssets.

Top BBQ aanbiedingen


Top BBQ accesoires aanbiedingen


Gerelateerde pagina's