Geüpdatet: 20 April 2024

Dagaanbiedingen blog

Wat zorgt voor het prijsverschil bij opzetborstels?

07 November 2019

Elektrische tandenborstels gaan een aantal jaren mee maar de opzetborstels moeten regelmatig vervangen worden. Bij normaal gebruik zul je om de drie maanden en nieuwe opzetborstel moeten aanschaffen. Het zal je dan ook niet ontgaan zijn dat er veel prijsverschil zit tussen opzetborstels en dat deze verkrijgbaar zijn in verschillende soorten en maten. In deze blog proberen we een beeld te schetsen wat zorgt voor het grote prijsverschil zorgt bij opzetborstels.

Het belangrijkste verschil in opzetborstels

Het belangrijkste (zichtbare) verschil tussen de twee grootste merken in opzetborstels is de vorm van de borstel. Oral-B heeft kleine ronde borsteltjes die zowel een roterende (in-de-rondte draaiende) en een oscillerende (op-en-neer) beweging maken. Philips Sonicare heeft een vorm die lijkt op een normale tandenborstel. Deze tandenborstel beweegt heen en weer en trilt tegelijkertijd. Er is geen specifieke voorkeur te benoemen buiten dat Oral-B in de meeste gevallen iets voordeliger is in aanschaf.

Wat zorgt voor het prijsverschil bij opzetborstels?

Naast de bovengenoemde A-merken zijn er diverse “B-merken” en eigen merken waarvoor gekozen kan worden. Dit zijn vaak voordeligere alternatieven die gevoeliger zijn voor slijtage en volgens vele gebruikers minder goed poetsen. De kwaliteit van een opzetborstel neemt al af als de haartjes beginnen te buigen. De puntjes van de haartjes poetsen beter dan de zijkanten. Dit zijn de grootste factoren die zorgen voor het prijsverschil bij opzetborstels. Daarnaast zijn niet alle opzetborstels voorzien van indicators. Dit zijn tandenborstelharen die verkleuren om aan te geven dat de opzetborstel aan vervanging toe is.

De juiste opzetborstel bij een specifieke zorgbehoefte van tanden

Tot slot is het goed te benoemen dat het belangrijk is om de juiste opzetborstel te kiezen die past bij een specifieke zorgbehoefte van tanden. Er zijn immers speciale opzetborstels voor gevoelige tanden (die voorzien zijn van zachte borstelharen waarmee een gebit wel grondig gereinigd kan worden), opzetborstels voor beugels, kronen, implantaten en bruggen (die voorzien zijn van lange, spitse haren om makkelijk alle moeilijk bereikbare plekken van een gebit te kunnen bereiken), opzetborstels om extra witte randen te krijgen (die voorzien zijn van een speciale, rubberen polijstkop) of opzetborstels voor een extra gezond gebit (die voorzien zijn van speciale, langere borstelharen die ook tussen de tanden komen en voor een grondige reiniging zorgen).

Uiteraard zijn deze bovengenoemde opzetborstels duurder in aanschaf, maar voor iedere situatie is er wel voor zowel volwassenen als kinderen een geschikte opzetborstel te verkrijgen. Als je de opties met elkaar vergelijkt, zul je merken dat er veel verschillen zitten in opzetborstels. Alleen al het verschil in prijsstelling is hiervan het duidelijke bewijs!

Hoe worden opzetborstels gemaakt voor de elektrische tandenborstel?

Top Elektrische tandenborstel Aanbiedingen

Top Opzetborstel Aanbiedingen


Gerelateerde pagina's