Geüpdatet: 25 September 2023

Dagaanbiedingen blog

Welk racestuur voor gaming moet je kopen

20 December 2019

Welk racestuur voor gaming moet je kopen

Een racestuur voor gamen maakt je raceervaring vollediger en zorgt bovendien dat je beter kunt scoren op de games. Je krijgt met behulp van deze sturen meer controle over je stuurbewegingen, je gaspedalen en rempedaal. Dat maakt race games spelen met zo’n stuur niet alleen leuker, maar zorgt er ook voor dat je beter scoort. Op dit moment zijn er veel verschillende modellen racesturen in de handel, die behoorlijk uiteenlopen qua prijs – maar elk stuur boven de 100 euro biedt je een verbetering ten opzichte van een traditionele controler.

Wevergelijken hier een aantal van de racesturen die op dit moment populair zijn, en die voor een betaalbaar bedrag het octaangehalte van jouw race-ervaring flink kunnen verhogen.

Hori Apex

Hori mag dan niet het allerbekendst merk zijn, de kwaliteit van dit stuur is uitstekend, zeker voor de vraagprijs van rond de €80. De blauwe antisliplaag op het stuur zorgt voor een uitstekende beheersing van het stuur, en het product bevat extra knoppen die je zelf kunt programmeren om meer functies aan het stuur toe te voegen. Dit stuur is uitstekend geschikt voor PS4-games, maar kun je ook gebruiken met pc games. Wil je zo min mogelijk geld kwijt zijn aan je stuur, dan biedt de Hori Apex ontzettend veel waar voor je geld.

Logitech G29 Driving Force

Een stuur voor de PS4 dat ook compatible is met games op de pc. Met de vraagprijs van rond de €300 is het een van de duurdere systemen. Je grip op dit stuur is uitstekend, dankzij de gewelfde structuur en het antislipmateriaal. Dit stuur is van hoge kwaliteit en gemaakt van leer en staal. De zogenaamde force feedback, waarbij er vibratie op je stuurwiel wordt gezet, is bijzonder goed uitgevoerd bij dit model. Ten slotte heeft de Logitech G29 driving Force extreem responsieve pedalen, waardoor je de kleinste veranderingen in snelheid kunt maken en heel geleidelijk kan remmen.

Thrust Master T-GT

Dit stuur is eigenlijke exclusief gemaakt voor het spelen van Gran Turismo Sport op de PS4, maar is ook heel goed geschikt om andere games mee te spelen. De feedback op het stuur door de gesimuleerde wegen, weersomstandigheden en versnelling is subliem. Door deze vibratie en weerstand krijg je echt het idee dat je op het asfalt van een groot circuit rijdt. Dit stuur is verder bijzonder solide en gemaakt van verchroomd metaal en leer. Afgezien van de fantastische force feedback heeft het stuur bijzonder veel opties. Wel opvallend is dat is het niet inclusief een versnellingspook komt. Verder heb je hier te maken met een absolute Premium-set die rond de €700 kost.

Thrust Master T300 RS

Een betaalbaardere optie dan zijn exclusieve broertje is de Thrust Master T300 RS. Ook deze set heeft een uitstekende force feedback en een erg gelikte uitvoering. De pedalen zijn niet zo groot als we die graag zien bij een racestuur, maar ze zijn wel bijzonder gevoelig. De Thrust Master T300 RS is beschikbaar voor games op de PS4, PS3 en de PC, en kost rond de €300.

Welk racestuur voor gaming moet je kopen, bekijk het hier:

Racestuur aanbiedingen voor Games


Gerelateerde pagina's