Geüpdatet: 3 Oktober 2023

Dagaanbiedingen blog

Hoe neem je een kinderwagen mee in het vliegtuig?

07 Mei 2018

Als je met je kindje op reis gaat met het vliegtuig, wil je natuurlijk zo lang mogelijk gebruik maken van je kinderwagen. Gelukkig zijn hier klantvriendelijke mogelijkheden voor. Je hoeft de kinderwagen niet meteen bij je koffers achter te laten bij het inchecken.

Het is natuurlijk ideaal om zo lang mogelijk de beschikking te hebben over je kinderwagen of buggy als je gaat vliegen. Er zijn luchthavens waar je immers een grote afstand moet afleggen om bij het vliegtuig te komen. Het is echter niet handig om een kinderwagen mee te nemen in de cabine van het vliegtuig zelf. Hier is immers simpelweg geen ruimte voor.

Hoe kun je een kinderwagen mee nemen als je gaat vliegen?

Je kunt een kinderwagen indien gewenst inchecken bij je bagage. Het is verstandig om de kinderwagen goed te verpakken om beschadigingen te voorkomen. Er wordt immers vaak niet zachtzinnig omgegaan met bagage. Je zal de kinderwagen op de plaats van bestemming terugvinden op de band van bagage met bijzondere afmetingen. Je kunt ervoor kiezen om je kindje op de luchthaven in een draagzak mee te nemen of een buggy gebruiken. Je kunt ook kiezen om alleen het onderstel van de kinderwagen in te checken en het kindje mee te nemen in een Maxi-Cosi. Deze mag je vanzelfsprekend wel meenemen in de cabine omdat dit immers de “zitplaats” is van je kindje.

Als je kindje al goed kan zitten, is het een optie om een paraplu buggy te gebruiken op de luchthaven. Een paraplu buggy is in één geheel in te vouwen en op te zetten. Doordat deze klein, licht en compact is, kun je die meenemen tot aan het vliegtuig zelf. Bij het boarden kun je die voor de deur achterlaten op de daarvoor aangewezen plek. Afhankelijk van de beschikbare ruimte wordt de buggy in de cabine of in het ruim geplaatst. In de meeste gevallen zul je de buggy bij aankomst op je bestemming bij de uitgang van het vliegtuig terugvinden. Mocht dit niet het geval zijn, kun je deze ophalen bij de bagageband.

Top Kinderwagen aanbiedingen


Top Buggy aanbiedingen


Gerelateerde pagina's