Geüpdatet: 19 Juli 2024

Dagaanbiedingen blog

Hoe sluit ik mijn SONOS op mijn TV aan?

07 Juni 2018

SONOS is een makkelijk installeerbare Home Sound System waarmee je volledig draadloos je favoriete muziek door het hele huis kan luisteren. Je bent niet afhankelijk van kabels of het installeren van software. Het systeem is aangesloten op het stroomnetwerk en op WIFI. Hierdoor kun je het SONOS systeem ook relatief eenvoudig op je TV aansluiten. Hoe je dit doet vertellen we je in dit artikel.

SONOS is een zeer geavanceerd systeem om in diverse ruimtes muziek te kunnen beluisteren. De gebruiksvriendelijke bediening gaat via de computer, tablet of smartphone ( Android en IOS) en is aan te sluiten op alle populaire muziekservices. Internetradio, audioboeken, podcasts, eigen downloads en een zelfs een privé vinyl platencollectie zijn via dit systeem te beluisteren. Het SONOS systeem is ook op de TV aan te sluiten.

SONOS op de TV aansluiten

Als je een SONOS op je TV wilt aansluiten, moet je er rekening mee houden dat dit niet met alle luidsprekers kan. Dit komt omdat een TV geen draadloze verbindingsopties heeft voor SONOS speakers. Dit wil niet zeggen dat deze constructie onmogelijk is. Als je een apparaat met een optische- of analoge ingang hebt, is dit wel mogelijk. De SONOS PLAYBAR (soundbar) en PLAYBASE (soundbase) zijn hiervoor prima opties. Deze kun je in de buurt van je TV plaatsen en met een optische kabel verbinden. Met behulp van een WIFI verbinding zorg je voor het contact met de PLAY speakers.

Als je gebruik maakt van de PLAY:5 kun je wel gebruik maken van een 3,5 mm analoge aansluiting. Deze sluit je aan op de hoofdtelefoonuitgang van je televisie, mits deze beschikbaar is. Je kunt ook gebruik maken van SONOS CONNECT of SONOS CONNECT:AMP maar hier zit wat vertraging op. Deze methode is dus geen goede keuze als je deze in combinatie wilt gebruiken met het kijken naar TV. Beeld en geluid lopen dus niet synchroon. Ook bij deze optie maak je gebruik van een 3,5 mm kabel, die je bij beschikbaarheid aan kunt sluiten op de hoofdtelefoonuitgang van je televisie. Met behulp van WIFI koppel je deze aan je PLAY speakers van SONOS.

Sonos Multiroom systeem


Top Sonos aanbiedingen


Top Soundbar aanbiedingen


Gerelateerde pagina's