Geüpdatet: 13 April 2024

Smart televisie aanbieding kopen?

Tot 47% korting op alle Smart televisies

Tegenwoordig komen er steeds meer smart televisies in de aanbieding. Wat is een smart tv? Een smart tv kun je verbinden met het internet om je de mogelijkheid te bieden om toepassingen te gebruiken die via het digitale netwerk worden aangestuurd. Denk hierbij aan videostreamingdiensten en de verbinding die je met je smartphone of tablet kunt maken. Je maakt op deze manier een multifunctioneel multimedia-apparaat van je televisie waarmee je zeer veel apps kunt gebruiken. De nieuwste modellen televisies zijn zonder uitzondering “slim” uitgevoerd. Er zit wél verschil tussen deze modellen. Het is dan ook van groot belang om te bepalen of een smart televisie aanbieding past bij jouw huidige gebruikerswensen maar ook bij de wensen die je in de toekomst hebt. Hierbij is het goed om aspecten als functionaliteiten, aansluitmogelijkheden en bedieningsgemak te vergelijken.

Een smart televisie aanbieding moet je zeker beoordelen op het formaat van je televisie. Zowel een te kleine- als een te groot scherm zal ten koste gaan van je kijkbeleving. Het formaat van je smart televisie wordt aangegeven in inches, 1 inch = 2,54 centimeter, waarbij de diagonale maat van het scherm aangehouden wordt. De keuze met betrekking tot de maatvoering van de tv zal variëren van 20” (50cm) tot wel meer dan 75” (190 cm). Om te bepalen welke smart televisie aanbieding het beste bij je past kun je een eenvoudige rekensom toepassen. Hierbij moet je de kijkafstand in centimeters delen door 1,8. De uitkomst zijn de inches van de tv die het beste in jouw ruimte past. Dit zal je een uitstekende leidraad geven bij het maken van je keuze.

Naast het scherm van de smart televisie is ook de kwaliteit van het beeld van groot belang bij het vergelijken van de aanbiedingen. Je hebt hierbij de keuze uit een Led TV, waarbij het licht gegenereerd wordt door LED-lampjes of een OLED TV voor een nóg scherper beeldkwaliteit. Het verschil tussen deze twee opties is de aansturing van de lichtpuntjes (pixels) achterin de TV. Bij een OLED TV worden deze onafhankelijk aangestuurd, wat voor een scherper beeld contrast zorgt. Ook de hoeveelheid pixels is van belang met betrekking tot de beeldkwaliteit. De hoeveelheid pixels wordt uitgedrukt in resolutie. HD kwaliteit is 1920 x 1080 pixels, 4K Ultra HD heeft het viervoudige: 3840 pixels x 2160 pixels. Ook de snelheid van de beeldverversing per seconde speelt een rol in de kijkbeleving. Deze frame rate wordt aangegeven in Hertz (Hz). Een televisie met 100Hz kan het beeld 100 keer per seconde verversen. Dit is vaak prima voor de meeste mensen. Als je veel waarde hecht aan een optimale kijkervaring, is een smart televisie aanbieding van curved tv’s wellicht interessant. Door het gebogen scherm zijn de zijkanten meer waar te nemen, met name als je recht voor de tv zit. Daarnaast kun je kiezen voor 3D televisies waarbij, vaak met behulp van een speciale bril, een illusie van diepte wordt gecreëerd.

Lees meer
Filter direct op merk: LG

Filteren
Merken  
JVC
LG

Toon alle merken


Prijs
€ 0 tot € 200
€ 200 tot € 500
€ 500 tot € 1000
€ 1000 tot € 2000
€ 2000 tot € 5000
€ 5000 tot € 10000
€ 10000 tot € 20000+
 
Uitgelicht
Smart TV - 4K QLED - In Verschillende Maten!
€599.00
€319.00
Laad meer smart televisie aanbiedingen