Geüpdatet: 19 Mei 2024

Dagaanbiedingen blog

Waar moet ik op letten bij de aankoop van een home cinema set?

04 December 2018

Wil je genieten van een optimale beeld- en geluidskwaliteit als je TV aan het kijken bent? Dan mag een home cinema set eigenlijk niet ontbreken in je huiskamer. Er zijn diverse soorten home cinema sets. Weet je waar je op moet letten bij de aankoop van een home cinema set? We vertellen het je hieronder. Het zou toch zonde zijn als je een aankoop doet dat niet helemaal (of helemaal niet) aansluit op je wensen.

Met een home cinema set zorg je ervoor dat je eigenlijk middenin je programma of je film zit. Het is een soort van beleving die eigenlijk niets onder doet voor bioscoopervaring van weleer. Het verschil is alleen dat je hiervoor niet meer de deur uit hoeft en je niet meer hoeft te irriteren aan je buurman voor je die krakend aan het smullen is van zijn chips op het meest spannende moment van de film. Lees hieronder waar je wel even rekening moet houden bij de aankoop van een home cinema set.

Hoeveel speakers moet jouw home cinema set hebben?

Je hebt keuze hoeveel speakers jouw home cinema set moet hebben. Dit hangt natuurlijk niet alleen af van de beschikbare ruimte maar ook van je wensen. Als je die echte bioscoopervaring thuis wilt beleven, dan kun je het beste kiezen voor een 5.1 set. Deze set heeft twee voorspeakers, twee achter speakers en één extra speaker voor de spraak. De “1” staat voor de subwoofer. Je kunt kiezen voor een 2.1 home cinema set (met alleen twee voorspeakers) tot en met een 9.1 home cinema set.

Bekijk hier een filmpje over de aanschaf van een home cinema set

Waarvoor ga je de home cinema set gebruiken?

De vraag die je je bij de aankoop van een home cinema set zeker moet stellen is de vraag waar je de set voor gaat gebruiken. Hoe geavanceerder het apparaat hoe hoger het prijskaartje dat hieraan hangt is natuurlijk. Met een home cinema set kun je een DVD en een CD afspelen, maar de meeste home cinema sets hebben ook een ingebouwde Blu-ray speler. De meest geavanceerde home cinema sets zijn ook geschikt voor 3D films.

Draadloze home cinema set?

Als je je stoort aan draden in je huis, kun je kiezen voor een draadloze home cinema set. Je geeft jezelf hiermee wel veel meer mogelijkheden met betrekking tot het plaatsen van de elementen. Het is vooral verstandig om te kiezen voor draadloze achter speakers. Die liggen immers het meeste in het zicht. Ook een draadloze subwoofer behoort tot de mogelijkheden.

Wil je muziek streamen

Als je muziek wilt streamen moet je daar natuurlijk wel even rekening mee houden. Met behulp van Bluetooth kun je draadloos muziek streamen naar je home cinema set. Hou er rekening mee dat je bereik hiervoor ongeveer 10 meter is. Als je Apple gebruiker bent, kun je ook gebruik maken van AirPlay. Het voordeel hiervan is dat je gebruik maakt van het Wifi netwerk en dat je bereik hiermee groter wordt. Met behulp van DLNA kun je muziek vanaf je netwerk (zoals je PC of laptop) streamen.

Video’s on demand bekijken

De smart TV toepassingen zitten niet alleen in je Tv, maar ook in de sommige geavanceerde Blu-ray spelers, dus ook in home cinema sets. Met behulp van apps kijk je on demand naar je favoriete TV serie of film. Het is hiervoor wel noodzakelijk dat je home cinema set is aangesloten op internet. Dit kan met behulp van Wifi of door een kabel te trekken.

Kies je voor het gemak?

Wil je het jezelf gemakkelijk maken? Dan zou je gebruik kunnen maken van één afstandsbediening. Dit is heel eenvoudig als je apparatuur van hetzelfde merk gebruikt. Voorwaarde is wel dat je apparatuur door HDMI-CEC en ARC ondersteund wordt. Deze functionaliteiten hebben bij de verschillende merken een andere benaming. Let daar even op. Als dit niet het geval is, kun je het jezelf ook makkelijk maken door te kiezen voor een universele afstandsbediening.

Aansluiten van je home cinema set

Tot slot is het zeker belangrijk dat je even rekening houdt met de aansluitmogelijkheden van je home cinema set. Als je kiest voor de juiste HDMI mogelijkheden (high speed), ben je er zeker van dat alle functies goed werken en je kunt genieten van een bioscoop beleving, maar dan bij je thuis. Als je hier eenmaal aan gewend bent, wil je niet meer zonder.


Top Home Cinema set aanbiedingen


Top DVD Speler aanbiedingen


Gerelateerde pagina's