Geüpdatet: 18 Juni 2024

QLED televisie aanbieding kopen?

Tot 53% korting op alle QLED televisies

Veel mensen kennen de term “QLED” niet als ze een QLED televisie aanbieding tegenkomen. QLED is géén nieuw type TV maar wel een interessante verbetering van het beeldkwaliteit van LCD-TV’s. Een QLED TV is voorzien van een laagje nanokristallen. Dit worden ook wel Quantum dots genoemd. Deze nanokristallen zorgen ervoor dat de TV vollere en meer verzadigde kleuren zal weergeven. Als je een QLED televisie wordt aangeboden, kun je dus kiezen voor een LCD TV met een beter beeldkwaliteit. Een QLED televisie is dan ook een tegenhanger van het aanbod van OLED TV’s.

Een QLED televisie aanbieding zul je beoordelen op een aantal factoren. Een optimaal beeldkwaliteit is hier een belangrijk onderdeel van. De scherpte van het beeld en het kleurcontrast zal niet alleen bepaald worden door de toevoeging van de nanokristallen maar ook van de hoeveelheid pixels. Een QLED televisie zal vaak aangeboden worden in HD of 4K Ultra HD kwaliteit. Het verschil hiertussen is de hoeveelheid pixels die aan de achterkant van de tv geplaatst zijn. HD kwaliteit is 1920 bij 1080 pixels, maar 4K Ultra HD biedt een viermaal hogere resolutie dan Full HD dus 8 miljoen pixels in plaats van 2 miljoen en heeft dus een scherper beeldkwaliteit. Daarnaast is de frame rate van belang. Dit wordt aangegeven in Hertz (Hz), een waarde dat weergeeft hoe vaak het beeld zich per seconde ververst. De ogen van een mens kan 200Hz verwerken maar als de televisie 100 Hz heeft is dit vaak voldoende voor een goede kijkbeleving.

Veel mensen selecteren een QLED televisie aanbieding op het gemak van de bediening, de geluidskwaliteit en of de functionaliteiten van de TV de juiste invulling kan geven op hun gebruikerswensen. De keuze voor een Smart TV is immers noodzakelijk als de TV wordt gebruikt voor toepassingen die via het internet worden aangestuurd. Dit zijn zeer belangrijke aspecten, maar hierbij mag het juiste formaat van de tv niet over het hoofd gezien worden. Zowel een té grote als een té kleine TV zal ten koste gaan van de kijkbeleving. Het formaat van de TV wordt aangegeven in inches (1 inch = 2,54 centimeter) en geeft de diagonale afmeting van de televisie weer. Het format van de televisies verschillen tussen de 20” (50cm) tot wel meer dan 75” (190 cm). Om te bepalen of een QLED televisie aanbieding in jouw beschikbare ruimte past, kun je een eenvoudige rekensom toepassen. Hierbij kun je de kijkafstand opmeten in centimeters en deze waarde vermenigvuldigen met 0,2.

Lees meer
Filter direct op merk: Samsung

Filteren

Prijs
€ 0 tot € 500
€ 500 tot € 1000
€ 1000 tot € 2000
€ 2000 tot € 5000
€ 5000 tot € 10000+
 
Uitgelicht
Samsung QLED 98Q80C (2023) + Soundbar
€9598.00
€4549.00
Laad meer qled televisie aanbiedingen